Tips vid ont i kroppen

16 maj kl 17:25, 2008

Skrivet av analytisk under kategorin Blandat | 4 Kommentarer | Permalink

Jag har de senare åren ibland fått väldigt ont i kroppen. En gång gick jag till läkare och han sa att det nog var fibromyalgi. Jag blev väldigt obstinat och tänkte att jag inte ville ha en sjukdom som inte finns. En läkarbekant sa att det var farligt att låta smärtan sätta sig i kroppen för att kroppen liksom blir van och så kan man inte stoppa det.

Då tänkte jag att ibland tränar man hästar med långtidssmärtstillande för att de ska få bukt med smärtor som uppkommer genom att de spänner sig för att det gör ont på ett ställe. Så jag gjorde det.

Käkade diklofenak två ggr om dagen och tränade. Inte tränade på gym vilket jag kanske borde gjort och fått rätt muskelgrupper tränade men jag högg ved, mockade, red, grävde i landet, bar virke och annat jox. Jag bestämde mig för att jag skulle göra allt själv och samtidigt bli av med smärtan.

Och det funkade i alla fall delvis. Jag magnetröntgade också ryggen och man fann två diskbrock som kanske kunde trycka på någon nerv och på så sätt orsaka smärta.  Den här gången blev jag frisk. De diffusa smärtorna försvann. Sen har jag märkt när jag har ridit ofta att det nog inte är bra för mig. Men det skiter jag i just nu. Jag vill rida.

Jag har också haft ryggskott ett par gånger och då har jag knappt kunnat röra mig. Jag har levt ett ibland mycket stressigt liv med hårt motstånd och ibland rena attacker från min omgivning. Det är klart att det ena har givit det andra och att man går och spänner sig när man känner att man måste försvara sig varenda sekund i vaket tillstånd.

Förra året i augsti var jag på Island och vi klättrade upp på ett fantastiskt berg och sedan nästan sprang vi ner. Jag kände att jag gjorde mig illa men trodde att jag sträckt en muskel och kontrade med att göra långa promenader men också att stretcha och ta många långa varma bad på Island. Det blev inte bättre, det blev sämre till dess att jag kom hem och medicinerade med inflammationshämmande och till slut gick jag till en massageterpaut som körde in hela knytnäven i min höftmuskulatur och tryckte till. Till slut efter ca 6 behandlingar och två veckor var jag frisk.

Nu har det hänt igen. Jag har haft kul och rört på mig utöver det vanliga. Den här gången har jag lagat mina staket och tagit i medmin fulla kraft och pang handikappad igen!! Den här gången fick jag dessutom restless legs, vilket jaghar haft till och från som yngre. Nu läste jag på om det. Och läste att det kan vara järnbrist, vilket kan stämma eftersom jag hade mycket järnbrist som yngre. Även brist på kalk och magnesium, Q10 och B-vitaminer. B-vitaminer har jag ätit hela våren men inte järn och bara mkt lite kalk och magnesium. Så jag knatade iväg till hälsokosten och köpte järnpreparat och dolomitmjöl.

Medan jag stod i butiken och valde kom det in en annan dam och frågade om något som hennes sjukgymnast rekommenderat. Ngt preparat med gurkmeja. Det fanns två sorter. Dels en som var mot ont i musklerna och dels en som var mer mot ont i leder. Jag köpte det som var mot ont i muskler. Och sedan var jag förbi hos Åhlens och köpte stödstrumpor.

I alla fall. Så har jag nu i två dagar ätit allt detta inklusive gurkmejapreparatet. Och jag har inte ont längre och det är första gången på en månad. Nu tog jag ju allt på en gång.

Jag vet inte om det är stödstrumporna eller gurkmejapreparatet eller kalk och magnesium eller om det är järn och folsyrapreparatet som hjälp mig. Jag är smärtfri och idag har jag huggit ved, skottat skit och burit en hel massa. Höften är smärtfri. Benen nästan.

 

 

 

Trackback URL: http://blogg.passagen.se/analytisk/entry/tips_vid_ont_i_kroppen
Kommentarer:

Jag skrattar lite när jag läser ditt inlägg. Det där med att pröva olika preparat - man ska kanske ta ett i taget i en vecka för att se om det ger resultat men man är så villig att pröva allt när man vill bli av med det onda.

Jag har skrivit ner på en lapp att gurkmeja, kanel och ingefära är bra mot inflammationer och att något av det renar. Man kan strö det över yoghurten. Så, behöver inte köpa dyra tabletter.

Förrsten, tack för dina kommentarer på mina inlägg!

Kram/ Anni

Skrivet av Anni den 17 maj, 2008 kl. 11:34 #

Prova Omega3 - det gör underverk för din hy och hud. Jag har märkt stor skillnad.
Lycka till på din vandring!
Kram/ Anni

Skrivet av Anni den 18 maj, 2008 kl. 07:21 #

Jag köper nässlorna från märket Salus. Väldigt effektivt med nässlor. Rena dunderkuren mot allergi.
Vet du hur man torkar själv och får det bra?

Skrivet av Pär den 18 maj, 2008 kl. 14:18 #

Trevlig blogg förresten :) Kommer fortsätta läsa den och lägger till en länk till din blogg.

Skrivet av Pär den 18 maj, 2008 kl. 14:22 #

Skriv en kommentar:
  • HTML Syntax: INTE tillåten