Under 2007 bantade jag bort en tredjedel av mig själv, började springa, från noll ork till 44 km. Och på den vägen är det Jag har bantat alltså finns jag
« januari 2015
tiontofr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
       
Idag

Sidvisningar idag: 38


RSS
Första April 08 - fy fan vad sommaren är kort
1 april kl. 10:24
Första april, och några dagar in på ett riktigt skönt vårväder med hela kittet, fjärilar och rubbet. Men så hörde jag i bakhuvudet låten där Ledin sjunger något om att sommaren är så kort. Ajaj... inte redan...

Igår tog jag ett tag i Loren Cordains bok THE PALEO DIET, eller som vi på svenska säger; Paleo Diet. Utan "the", men med kaffe tack! Paleodieten, eller stenålderskosten (stenåldersdieten då...) är en tankelek på vad människor åt en gång i tiden. Viltkött, havets frukter och fiskar, nötter, bär, frukt och annat som fanns naturligt. Stärkelserika födoämnen, mjölkbaserade, boskapskött och annat är lite mer tveksamma inslag i en paleodiet. Salt är fult. Jag som är saltoman...

När man som jag fundrar ibland över vad är vår ursprungsdiet, så kan jag inte låta bli att fundera över var någonstans är vårt ursprung och var ska vi sätta gränserna. Jag tycker man sätter vattentäta skott till olika tider och perioder, men varför gör man det? Om vi utvecklats från någonslags encelliga djur, till flercelliga, till landkravlare, till däggdjur och slutligen till apor eller homonider. Vad är det då som är vår ursprungsdiet? Vad är det mest korrekta.

Hominider har vi bara varit i några miljoner år, jämfört med vad vi ska ha varit som mer vanliga däggdjur, eller för den delen saker som simmat runt i ursoppan.

Bekymret med att läsa amerikanska författare och forskare är man bör kanske fundera ett slag över ifall de är bibelstyrda, alltså behöver vara politiskt/religiöst korrekta för att klara sig ifrån påhopp av en fanatisk bibeltroende pöbel.

Loren Cordain gör ett rejält påhopp på lowcarb dieter, han spyr galla över hela rörelsen och sänker den i havet tillsammans med tio ton kätting. Han menar att det har inget att göra hur vi är skapta att äta. Nu har jag precis börjat läsningen, men de första tjugo sidorna går till frontalangrepp på dessa "faddish low-carbohydrate weight-loss diets". Han säger rakt ut att lowcarbdieter är bantningsdieter, och inget annat. Skiljelinjen går för vad vi är skapta för att äta för att må maximalt bra, och vad som är tilltvingade dieter för att kontrollera sin vikt.

Morgonens vikt; 76,2    (84,1 - 1 år sedan)
Kcal igår; 3909    (2047 - 1 år sedan)
Motion igår; 16 km walk, 2 tim 11 min + 14,5 km, 2 tim 4 min   (4,2 km walk 40 min, 18 km cykling 54 min - 1 år sedan)

The Paleo Diet, Loren Cordain.
943,2 km avklarade till Gibraltar - 2443 kilometer kvar av 3386 km.
Wikipedia om Paleodiet, på engelska. Här är en recension av boken, gjord av en vegetarian, vilket är intressant. Sally Fallon ger boken tummen ner. Och en kort artikel om paleodiet av Loren Cordain finns att läsa här.


Postat i: After Bantning - Livet i avfettat tillstånd  Permalink   Kommentarer [7]  
 
Trackback URL: http://blogg.passagen.se/badgear/entry/f%C3%B6rsta_april_08_fy_fan
Kommentarer:

Musslingar är goda och salta - så vitt jag minns (ej reinkarnationsvis) finns väl nästan alla äldre boplatser vid vatten, och stora högar av musselskal säger att visst fick man i sig salt. Du har väl en Lindström?? i Lund som är expert på stenålderskost -- har du förtärt hans skrifter? Annars har du nog rätt att genetiskt kommer vi ju från slemhögar så vi har provat många kostslag under vår utveckling. Måste man vara bibeltrogen för att få djävlas?

Skrivet av liberum-weto den 02 april, 2008 kl. 00:41 #

liberum-weto - nej jag har inte läst på något vis ingående Staffan Lindeberg, kanhända att jag kommer dit nån annan dag. Mest har jag väl skrapat på ytan vid olika tillfällen. När det gäller paleokost så finns ju ett svensk forum här http://www.paleodiet.nu/ - men jag vet inte om det är ett bra forum. Man länkar ganska mycket till gräddan av LCHFeliten; typ Skalldeman, Litsfäldt och Dr Awnikka. ;) Ps - jag använde här mig av en sk HÄRSKARTEKNIK, eller var det Härskenteknik tro... :D Bibeltroende tror på djävulen, så det borde vara deras rätt att få djävlas. Eller vad tror du?

Skrivet av BadGEAR den 02 april, 2008 kl. 12:14 #

All vill sola sig men visst härsknar LCHF: snabbare än fibrer - jag kräv färskt fett fläsk - är mycket känslig på det --- fast om havregrynen är nya eller gamla kvittar - jag mår inte bra av havregröt i båda fallen. Risgrynsgröt går däremot bra. Djävulens existens bestämdes av kyrkan, flera hundra år efter Jesus död. Det är ett litet dilema med djävulen. Änglar är goda och kan bara lockas till dumheter av den onde - djävulen. Så vem lockade den första ängeln att bli en djävel? Konfucius lära är enklare: Människan har bara två grundinstinkter. Mat och fortplantning.

Skrivet av liberum-weto den 02 april, 2008 kl. 12:46 #

liberum-weto - ja, vem lockade den djäveln att bli en ängel. Det undrar jag också. Konfucius låter som Karl Popper. Mera margarin åt folket! Utan margarin skrumpnar levern!

Skrivet av BadGEAR den 03 april, 2008 kl. 11:20 #

Du var mig en djävel att smöra folk med margarin. Fast jag har ju noterat att du både gillar där det är hett, och inte gillade en vit tillvaro.

Skrivet av liberum-weto den 05 april, 2008 kl. 01:50 #

liberum-weto - jag skriver "utan margarin skrumpnar levern" och du skriver "inte gillade en vit tillvaro". Vad består vårt margarin av? Ha en skön helg mannen!

Skrivet av BadGEAR den 05 april, 2008 kl. 10:23 #

www.gunnarlindgren.com Matfett och margarin Margarin tillverkas med kemikalier 1. Bensin i "Milda" och "Nytta/Becel" 1 Klicka 2. Aceton i margarin PDF 3. Hur du startar en margarinindustri 4. Vilka frågor du ska ställa till margarintillverkaren PDF 5. Margarin bidrar till skövlingen av regnskog PDF 6. Frakt av margarinfetter i tankar för lösningsmedel - bojkott av margarin PDF 7. Margarin - historia, tillverkning och redlighet PDF 8. Livsmedelsverket beskriver margarintillverkning Klicka PDF 9. Margarinfett är omestrat - ett kemiskt konstgjort fett PDF 10. Margarin borde inte få färgas smörgult. Strid om detta i Canada. PDF Margarin verkar vara djävulens påfund - och ekonomiskt lönsamt tillverka.

Skrivet av liberum-weto den 05 april, 2008 kl. 10:50 #

Skriv en kommentar:

Namn:
E-post:
URL:

Din kommentar:

HTML Syntax: INTE tillåten