Lågt blodvärde

17 aug kl 16:12, 2007

Skrivet av dahlqvistannika under kategorin Blandat | 5 Kommentarer | Permalink

Ett mail:

"Hej Annika
Jag har varit blodgivare sen 2002. Jag började för att min mamma dött i cancer och jag ville göra en insats, jag har ju fått se på nära håll hur mycket blod det går åt!
 
Tyvärr så var mitt Hb inte det allra bästa. Till slut sa de till mig att jag bara får lämna blod 2 gånger om året, mer klarar inte min kropp av. De sista två gångerna jag har lämnat har värdet varit så lågt som 117 och 118. Det innebar att när jag skulle lämna blod idag så var de tvungna att ta ett pre-Hb  och kolla värdet innan för att se om jag ens fick lämna!
 
Jag hade förhoppningar på att det skulle vara bättre idag. Jag har iofs inte sett att någon annan har rapporterat in något liknande, men min magkänsla sa mig att det måste ha hjälpt att jag ätit LCHF sen i mars. Jag kan tyvärr inte säga ungefärlig andel, jag vill helt enkelt inte räkna!! Jag har gjort det tillräckligt under mina viktväktarvändor... Men jag äter nog mest åt ditt och Lars-Eriks håll. Jag äter så lite kolhydrater jag kan (mestadels från korv, grönsaker, nötter och mjölkprodukter) proteiner mer än vanligt, och är inte fettskrämd (längre). Jag startade på 87.3 och väger nu 80.3. Jag har 10 kg kvar ca.
 
Men åter till blodvärdet: spänningen var olidlig, jag ville ju så gärna lämna...
 
132!!!!
 
Jag har bara haft så bra värde en gång innan (136) och då hade jag ätit en burk duroferon 100 mg på några veckor innan blodgivningen...(Så fick man visst inte göra...)
 
Jag är i alla fall övertygad om att det är tack vare dig och maten. Tack så väldigt mycket!"
 
Jag har fått flera rapporter om förbättrat blodvärde efter omläggning till LCHF. Jag vet inte säkert vad det beror på. Men sannolikt äter man  mera av animaliska produkter, och där finns det mycket järn, som sannolikt är mera lättupptagbart för oss, än järntabletter.
Kommentarer:

Vilken solskenshistoria! Ett grattis! Mvh Anna

Skrivet av Anna. hälsopedagog den 17 augusti, 2007 kl. 16:46 #

Jag är blodgivare och mitt hb ligger konstant på 150-155 utan järntabletter (blir förstoppad av dom)

Skrivet av Hans M den 18 augusti, 2007 kl. 11:31 #

Mitt HB har också gått upp. Har legat runt 120 i flera år, men igår var det 141! Har ätit LCHF sedan i mars. Är reumatiker och låg på 140 innan dess, nu är jag tillbaka där jag var innan jag blev sjuk!! :)

Skrivet av Aloebea den 21 augusti, 2007 kl. 23:06 #

hej

Jag har blodvärde 115.Vad innebär det?
Jag är 63 år och har lindrig kärlkramps-
sjukdom.
Tacksam för svar
Håkan

Skrivet av Håkan Nilsson den 28 april, 2011 kl. 22:10 #

Håkan N, Du måste nog höra med din vårdecentral om hur du ska utreda vad din blodbrist beror på.

Skrivet av Annika D den 28 april, 2011 kl. 22:52 #

Skriv en kommentar:
Kommentarer är avstängda för detta inlägg