Folder om LCHF

10 mar kl 12:22, 2008

Skrivet av dahlqvistannika under kategorin LCHF folder | 60 Kommentarer | Permalink

Gratis LCHF-folder Förlaget Optimal/Pagina har tryckt upp en folder om LCHF-kosten.

121007 Förut kunde man beställa den och få den hemsänd.
Nu har emellertid förlaget beslutat att upphöra med att producera och distribuera foldern.

Det finns en annan LCHF-folder för utskrift som Karin20 gjort.

 

Kommentarer:

Trevligt - bra att ha informationen om samma ämne samlat så! Informativ och snygg folder! Kommer med stort intresse att läsa din nya bok! MVH Zonen

Skrivet av Zonen den 10 mars, 2008 kl. 12:38 #

Helt perfekt - nu ligger informationen om LCHF i samma klass som pillertrillarnas alster! Går det att få en trave foldrar av förlaget att sprida runt? Självkostnadspris är inget hinder. (Det borde ligga ett tiotal i varja bok,,,,,)

Skrivet av Tombola den 10 mars, 2008 kl. 12:48 #

Otroligt bra av förlaget Optimal/Pagina. Det vore suveränt om det fanns en bunt LCHF-foldrar att sprida över hela Sverige av oss LCHF-are.

Skrivet av Kvinnlig 40-talist den 10 mars, 2008 kl. 13:25 #

Jag hörde nyss att ett av läkemedelsbolagen gör sig av med massor med folk, är det Dahlqvist-effekten som börjat synas i bolagens redovisning,,,,

Skrivet av Tombola den 10 mars, 2008 kl. 14:56 #

Tombola, Det vore ju underbart om det omgående märktes en nedgång i läkemedelsförbrukningen och sjukvårdskonsumtionen, sedan kunskapen om LCHF har spridit sig i befolkningen. Ett bättre bevis för effekten kan man inte få.

Skrivet av Annika D den 10 mars, 2008 kl. 14:59 #

Det syns ju redan på smöråtgången och ekologiska varor går allt bättre. Jag tror nog att debatterna som varit har fått upp ögonen på väldigt många. Den nya boken har jag redan läst och den är jättebra. Kan verkligen rekommendera den.

Skrivet av MiaP den 10 mars, 2008 kl. 15:07 #

Vad bra med foldra, beställde 30 st. på direkten. Vi ska nemligen starta upp en viktminsknings-/välmåendegrupp i Karlsborg, där jag jobbar på ett wellnesscenter. Förslaget ligger så att de tycker att jag ska vara gruppledare - jag med minn lilla lilla erfarenhet på 3 veckor med LCHF. HJÄLP!! finns ingen i Västra Götaland i närheten av Karlsborg, som kan ge mig hjälp och stöd?? Karen

Skrivet av Karen Pilgaard den 10 mars, 2008 kl. 15:09 #

Det ligger nog i tiden att folk sköter sig bättre och troligen tänker man sig för innan man accepterar piller. Men jag tror att du har en mycket stor del i att folk äter bättre mat och behöver avsevärt mindre med piller. Folk blir friska utan piller och sjukvården kan ägna mer tid åt de som är sjuka på riktigt och inte bara slösa bort tid på "matförgiftade"! Det har ju varit en helt fantastisk resa som du gjort under de knappt 3 år som jag följt din blogg - och detta är bara början!!! Jag skall beställa lite foldrar, bl a till min tandläkare som kanske undrar varför jag inte hälsar på hos henne lika ofta. Noll hål för 1;a gången kändes lite ovant men det har varit en trend ända sedan jag började med LCHF som bekräftades,,,

Skrivet av Tombola den 10 mars, 2008 kl. 15:19 #

Karen, Egentligen behöver du inte mycket mer än Annikas folder - resten sköter grupptrycket om,,,

Skrivet av Tombola den 10 mars, 2008 kl. 15:25 #

Karen, vet inte om du redan har gjort det men gå in på kolhydrater.ifokus.se och fråga där. Många av dem läser förstås Dr D:s blog men det kan vara bra att fråga där med. Generellt sett så är det nog bara till att fråga där om du eller din grupp har några problem.

Skrivet av Skadlig den 10 mars, 2008 kl. 15:36 #

Bra folder! Men under rubriken frukost så tipsas om bacon, och det påminde mig om att jag ska fråga Annika om hur nyttigt det är med bacon. Bacon är ju rökt. Jag får för mig att rökt mat bör ätas med måtta. Stämmer det? / mia

Skrivet av 217.13.224.224 den 10 mars, 2008 kl. 15:37 #

Anonym. Du kan unna dig bacon i bland, det finns mycket kollijoks i den som i många andra charkvaror. Kolla efter nitrit, E 622 mm.

Skrivet av Hans den 10 mars, 2008 kl. 16:17 #

Självklart är det bättre med färskt fläsk eller Skaldemanbiffar som man gör själv! Det handlar väl mest om hur lite E man vill ha i maten!

Skrivet av Zepp den 10 mars, 2008 kl. 16:31 #

Wow vilken snygg folder!

Skrivet av Karin20 den 10 mars, 2008 kl. 16:35 #

år man in på: http://forum.lowcarber.org/survey.php? finns där en undersökning som cirka 5000 har deltagit i. Kanske intressant att titta på?

Skrivet av Tombola den 10 mars, 2008 kl. 17:32 #

Bacon som den ser ut idag är kanske inte den optimala maten men lyftet från kolhydratträsket är så stort att det märks direkt,,,,

Skrivet av Tombola den 10 mars, 2008 kl. 17:34 #

Kanonbra folder! Perfekt att ge bort till nyfikna och nybörjare! Redan beställt 30 st. Keep up the good work!

Skrivet av Anna, Hälsopedagog den 10 mars, 2008 kl. 20:16 #

Om alla som läser den här bloggen tjatar i butikerna så tror jag säkert att det kommer att dyka upp bacon som är rökt på riktigt och utan andra tillsater än salt. Rök från ofullståndig förbränning av t.ex. al-trä och annat trä som används till rökning innehåller massor med antioxidanter och har nettoeffekten att den motverkar cancer, förutom att den dessutom förhindrar att fettet i det rökta härsknar, det är ju det som är huvudpoängen med rökning, det och att man torkar ur köttet så att bakterierna trivs sämre. För det sistnämnda hjäper även torrsaltningen man normalt skall använda vid rökning. Det bacon vi hittar i butikerna innehåller förutom salt dels nitrit som är erkänt skadligt, bl.a. ökar det cancerrisken, sedan är det inte rökt utan man har i stället sprutat på syntetisk rökarom, vilken också misstänks orsaka cancer. Dessutom saltas det med saltlake, för att trycka in mer vatten i stället för att torka ut det. Får man tag på riktigt bacon så räkna med att det kan vara billigare även om kilopriset är det dubbla eftersom det innehåller så mycket mindre vatten, ett kilo riktigt bacon innehåller alltså kanske så mycket som dubbelt så mycket kött, och vatten har vi ju billigare hemma i kranen. Samma jämförelse kan för övrigt göras mellan billik kokt skicka och en god lufttorkad parmaskinka, jag är ganska säker på att ifall man korrigerar för vattenhalten är parmaskinkan billigare!

Skrivet av Kenneth Ekdahl den 10 mars, 2008 kl. 20:33 #

Kenneth Jag lovar att masa mig ner till Coop i morgon, samt ta en sväng förbi ICA och tjôta efter riktigt Bacon

Skrivet av Per den 11 mars, 2008 kl. 00:31 #

Jag har hittat riktig bacon på Hankens Livs i Karlsborg. Dom har också en rökt skinka som är RÖKT och inte fusk-gjort med rökaromer m.m. Vilken skilnad i både smak och konsistens!!! Hankens Livs har tele 0505 40155 för den som är interesserat, fast jag vet inte om det går att lita så pass på posten att detgår att skicka, men kanske din affär där du handlar i vanliga fall kan fixa nått. Karen

Skrivet av Karen Pilgaard den 11 mars, 2008 kl. 07:04 #

Karen! Vad heter Baconet? Kanske kan man beställa direkt från tillverkaren? Ett annat tips är den egenhändigt tillverkade salamin från Dövestad gård. De föder upp egna grisar och gör egen kallrökt, lufttorkad salami som de gärna skickar per post :-) Hörde om dem på P1 och tog kontakt. Det är f ö snart dags för en ny beställning...

Skrivet av jonas skoglund den 11 mars, 2008 kl. 08:53 #

En fördel med riktigt bacon är ju att det inte behöver kylförvaras och därför borde gå alldeles utmärkt att sälja på postorder. Kanske en affärsidé för en driftig människa med sund grisuppfödning!

Skrivet av Kenneth Ekdahl den 11 mars, 2008 kl. 11:23 #

Nu gick det undan, foldern kom redan i dag. Och vilken fantastisk broschyr att stoppa i händerna på folk man möter. Jag hoppas att upplagan är rejält tilltagen för den kommer att gå åt som smör.

Skrivet av MiaP den 11 mars, 2008 kl. 12:28 #

Den allra främsta orsaken till att skräpmaten har så stark ställning är skatterna. I länder söderut är skatten på bönder och andra som jobbar med livsmedel nästan ingenting! Därför att fotosyntesens ekonomi tål ingen beskattning utan skatten måste tas ur oljeekonomin. Därför kan folk syssla med finlir inom livsmedel medan vi här hemma måste bulkproducera volymer för att klara skatterna. Det drabbar alla som lever nära naturen. Från renskötande samer och fjällkobönder i Dalarna till ålafiskare i Simrishamn. Det hjälper inte om man vet hur man skall göra delikatesser om staten tar lejonparten.....

Skrivet av Thomas den 11 mars, 2008 kl. 14:37 #

Ja just det, vi går till McDonalds för att det är så höga priser på skatt och mat...

Skrivet av 84.17.195.174 den 11 mars, 2008 kl. 14:43 #

Ang. baconet så vet jag ej vad det heter - det köps i en manuel charkavdelning och är helt enkelt BACON. Men ring gärna till Hankens livs för info. Karen Det var förresten snabba ryck med foldern - bestälde i går kl. 15 , och har den redan idag med poste. En stor eloge till Pagina.

Skrivet av Karen Pilgaard den 11 mars, 2008 kl. 14:45 #

Tips på lunch för folk i farten. Jag vet att många inte tycker att detta är helt korrekt men jag tog med mig en tesked och köpte ett paket med leverpastej för 11 kronor. Inge smakförstärkare och jag tror det var denna fördelning: Fett 24g, Kolhydrater 7g och protein 12g.

Skrivet av Rolv den 11 mars, 2008 kl. 16:55 #

Rolv, vad hette leverpastejen? Till andra som är förbannade på fuskskinka: Maila till producenterna, anmäl till kommunens miljö och hälsoskydd om ni upptäcker konstigheter, som att det inte står att skinkan är pressad trots att den mer ser ut som sylta eller prickekorv.Vi har rätt till riktig mat! hemligekocken.se har mer tips och varningar.

Skrivet av AnnaK den 11 mars, 2008 kl. 17:26 #

Annak, Jag kommer inte ihåg faktiskt men jag kollade igenom alla olika märken innan jag valde denna med dom bästa värdena. Vissa hade 9g kolhydrater eller mer. Kan ha varit Scan men jag ska kolla. Lever är ju väldigt näringsrikt och protein och fetthalten är ju ypperlig.

Skrivet av Rolv den 11 mars, 2008 kl. 18:12 #

En god fet brie-ost som man rullar in i parmaskinka är ett bra alternativ annars, man blir faktiskt mätt på väldigt små mängder eftersom båda är väldigt koncentrerade livsmedel som inte är utdrygade med en massa billigt skräp. Alternativt en god mögelost och smör att rulla in i parmaskinkan, testade det häromdagen fast då med hemkärnat smör smaksatt med massor av grönpeppar och lite salt.

Skrivet av Kenneth Ekdahl den 11 mars, 2008 kl. 19:45 #

Idag kom LCHF-foldern från förlaget Optimal. Tackar, säger jag. Spridningen kan börja.

Skrivet av Kvinnlig 40-talist den 14 mars, 2008 kl. 16:29 #

Säger detsamma och tackar även han!

Skrivet av Zonen den 14 mars, 2008 kl. 21:29 #

LCHF-foldern är verkligen deluxe. Enda nackdelen är att den är för stor att bära med sig.

Jag skulle vilja ha ett informationsblad i visitkortsstorlek innehållandes den mest grundläggande informationen samt referens till denna blog.

Enkelt att lämna till nån kompis man springer på eller till damen i korvkiosken som undrar varför jag inte ska ha något bröd till min 150-grammare med ost och bacon.

Skrivet av Calle Robertsson den 26 maj, 2008 kl. 09:27 #

Väldigt bra idé!

Skrivet av Kenneth Ekdahl den 26 maj, 2008 kl. 09:28 #

HEJ!
Fick din nya bok i handen i dag av en vän. Är helt ny på det här så jag undrar om det är tillåtet att äta bär av alla det slag. Är gammal viktväktare och van att väga maten. Finns det någon mer utförlig tabell på hur mycket jag ska få i mig varje dag så det inte blir skadligt för kroppen, jag vill ju inte äta för lite.

En nykommling som är mycket nyfiken på denna metod Hälsningar Suz

Skrivet av Suz den 12 juni, 2008 kl. 21:43 #

Suz, en måttlig mängd bär är OK. De innehåller inte så gräsligt mycket socker som frukt gör.
Du har väl sett mitt Kostprogram, annars länk i bloggmarginalen. Där finns länkar till näringstabeller.

Välkommen till Kolhydrater i fokus, länk i bloggmarginalen, där kan man få detaljerad vägledning.

Skrivet av Annika D den 12 juni, 2008 kl. 21:48 #

Kanonbra lista! Den ska jag sätta upp på skafferidörrens insida!
Jag har en liten fråga.
Det är så att jag (varenda dag) äter en tallrik med havregrynsgröt och dricker ett glas mjölk till frukost vid 6 tiden.
Eftersom vi inte har lunch föränn kl 12 så börjar magen kurra så jag äter en macka till fikat 9.30.
Men eftersom man varken ska äta gröt eller bröd om man ska börja med LCHF undrar jag om du har några bra tips till en tjej som lätt blir hungrig och tycker att gröt mättar bättre än fil.

Skrivet av Emelie den 24 juni, 2008 kl. 14:48 #

Den klassiska lchf-frukosten är ägg och bacon. Den står man sig på minst till lunch. :-)

Skrivet av felix den 24 juni, 2008 kl. 19:22 #

Jag åt också gröt varje frukost och blev precis som du hungrig alldeles för snabbt. Nu äter jag 50/50 mascarpone/keso med en skvätt grädde i och lite kanel på toppen. Det mättar länge och är lätt att röra ihop :)

Skrivet av Lotta den 24 juni, 2008 kl. 19:22 #

Hej Lotta. Min frukost består av ett kokt ägg samt en halv burk tonfisk toppat med 1-2 msk majonnäs + 1-2msk creme fraich. Det är fantastiskt gott och mättar länge. Lycka till!

Skrivet av Benita T den 20 mars, 2009 kl. 13:24 #

Om det fanns gott om pengar, skulle en idé vara en större annonskampanj i hela landet, där man visar vad en LCHF:are har på sin tallrik frukost-lunch- middag. På en bild bredvid ska finnas den mat som dietisterna förespråkar till alla stackare, som blint litar på dessa lisvfarliga råd.

Jag undrar om dietister och doktorer verkligen förstår vad en LCFH:are äter?
Att kosten skulle vara ensidig och tråkig. Men då är väl deras mat minst lika tråkig isåfall. Kanske en stor annonskampanj med jämförande bilder kunde få åtminstone vissa dietister att ändra sig.

Skrivet av a.oscaria@telia.com den 14 juni, 2009 kl. 16:25 #

a.oscaria, Annonskampanjer kostar oerhörda mängder pengar, och dem har vi inte. Helena H hade tagit reda på att en helsidesannons i tidningen Diabetes kostar 32000 kr. Det är tveksamt att använda våra surt förvärvade pengar till det. Det är bättre att fortsätta att sprida budskapet från mun till mun, och via internet, gratis.
Berätta för alla diabetiker ni känner om hur de kan äta för att få tillbaka sin hälsa och rädda sina liv.
Det är bråttom, människor blir amputerade och dör i onödan varje dag pga tallriksmodellen.

Skrivet av Annika D den 14 juni, 2009 kl. 18:48 #

finns foldern kanske pa tyska?

Skrivet av Gabi Halama den 22 juni, 2009 kl. 12:14 #

Nej foldern finns bara på svenska. Det är Optimal förlag som står för den.
I bloggmarginalen har jag en översättning av mitt Kostprogram till engelska: 4c English texts.
Om någon ordnar en översättning till tyska så kan jag lägga in den där också.
Om något tyskt förlag översätter och ger ut min guidebok så kanske de kan ge ut en folder också.
Samma gäller om något engelskspråkigt förlag ger ut min bok.

Skrivet av Annika D den 22 juni, 2009 kl. 14:47 #

Dear Dr. I have been reading your book,
so many things agree to my health. I so
want to try this diet. Efter many years with ballong måge but i also have problem with infections in my lungs, now
how can i get c.vitamin in me i always
pressed oranges,plus other vitamins
Is the pills just as good so many are just money makers. thankfull for answer.
linda

Skrivet av Linda Stridh den 08 augusti, 2009 kl. 10:31 #

Linda, If you are eating LCHF, with natural fats, you don't need so much of C-vitamins. It is enough with a fair deal of vegetables. Fruit is too much sugar to eat.

Skrivet av Annika D den 08 augusti, 2009 kl. 12:43 #

Har ätit LCHF i 10 mån. Gått ner 10 kilo. Tog ett kolesterolprov i går. Det var högt,11,3. 2006 var värdet 6,4 och likadant 2004.Kan ökningen bero på LCHF. Är det farligt? Vad ska jag göra? Ska jag fortsätta med LCHF? Min Colon Irritable är botad, jag vill inte ha tillbaka den!!

Skrivet av Anna-Lena den 24 november, 2009 kl. 22:18 #

Anna-Lena
Jag har också ätit strikt LCHF i 19 månader med max 5E% kolhydrater, mitt totalkolesterol var för en månad sedan 6,2 och min APO-kvot var 0,7
Detta gör att jag känner en tvekan till att det är maten som påverkar dit kolesterol så mycket.

Skrivet av cgs den 25 november, 2009 kl. 09:22 #

cgs,
Läs hos Kostdoktorn:
http://www.kostdoktorn.se/kolesterol
0,7 i APO-kvot är ju bra.

Skrivet av Ingvar den 25 november, 2009 kl. 09:26 #

Ingvar.
Du misstolkade nog mitt svar, mitt kolesterolvärde är helt utan anmärkning så därför tror jag inte själv på att det är maten i Anna-Lenas fall som höjer hennes värde i den grad som hon skriver.

Skrivet av cgs den 25 november, 2009 kl. 11:02 #

Hej Annika!

Jag kämpar i motvind med min viktminskning! Vill verkligen ta till vara dina goda råd, eftersom jag tror på dom. Jag väger 137 kg till 158 cm och är på väg att ge upp allt snart känns det som. Försöker äta proteinpulver/soppor med dåligt resultat. Läste att ditt råd var att först och främst läsa ditt kostprogram men det går inte att ladda ner från Optimal/Pagina, de svarar att det inte finns där.

Jag följer din blogg från min blogg, men skulle gärna vilja läsa detta program eftersom det är vad du rekommenderar. Jag har också köpt din bok " Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa och viktkontroll". Finns samma kostprogram som du menar att jag ska läsa i den boken? Jag är i ett förtvivlat läge eftersom min läkare bearbetar mig starkt att operera min magsäck, men jag har inte tro för att det är en bra lösning.

Åh om jag kunde lyckas innan mitt hjärta ocskå stannar, som Kenneths gjorde, för det sviktar och gör dubbelslag med långa uppehåll som gör mig knäsvag, så jag tror det är allvarligt. Kan inte heller gå nu på grund av att mina knän inte längre klarar övervikten. Tar mig fram långsamt inomhus, men jag är i ett allvarligt läge. Tror på dig Annika och på dina goda råd. Tycker att du är värd all beundran eftersom du står bergfast som en klippa vid det du tror på och inte sviktar, trots att du har ett stort motstånd! Lycka till med allt!

Kram från Myrra!

Skrivet av Myrra den 03 december, 2009 kl. 07:45 #

Myrra, Optimal/Pagina har haft problem med sin server, men det ska vara bra igen nu. Så nu bör Kostprogrammet gå att ladda ner igen.
Jag har också en länk nästan längst ner i bloggmarginalen: "Svårt att gå ner i vikt". Allt står ju också i "Dr Dahlqvists Guide..."

Skrivet av Annika D den 03 december, 2009 kl. 12:10 #

Tack Annika för allt det fina arbete du gör för vår hälsa och driver denna viktiga sak!

Jag har försökt ladda ner foldern vid flere tillfällen via länken här men det fungerar inte och det är lite irriterande tyvärr. Kan man åtgärda detta?

Bästa hälsningar
Pia

Skrivet av Pia den 21 januari, 2010 kl. 17:29 #

Pia, länken fungerar. Har du Acrobat reader installerad på din dator? Du måste ha det för att ner laddningen skall fungera från din web-läsare.
Du kan beställa den tryckta foldern gratis på http://optimalforlag.se/Folder.asp
mvh
Lennart Medin
Optimal Förlag

Skrivet av Lennart Medin den 21 januari, 2010 kl. 17:52 #

Hej Annika!
Jag är en kvinna på 45 år och undrar vad som skulle hända om jag efter att ha gått på Nutrilett i nästan 5 veckor går över till LCHF. Kommer jag att gå upp något i vikt??
Jag är livrädd för det, jag ska nämligen åka till Kreta i augusti :-S
(Jag har 20 kg till att tappa,då kommer jag att sluta på ca 66 kg)
Tack för en underbar blogg.
Skön sommar/ Susanne

Skrivet av Susanne den 08 juni, 2010 kl. 22:40 #

Susanne,Om du har gått på Nutrilett i 5 veckor tycker jag att du ska gå över på LCHF nu. Din kropp är ju van vid svält, som Nutrilett ger, så du kan väl börja lite försiktigt med matmängderna och trappa upp tills du går ner bara i lagom takt.

Skrivet av Annika D den 08 juni, 2010 kl. 22:45 #

Det kungliga bröllopet: Bröllopsgästerna på bild ser vackra och välmående ut. I den ena bildsviten efter den andra skrider gästerna fram i ultrarapid. Inte en enda är överviktig. Hur kan dom hålla sig så slanka, äter dom månne enligt LCHF-konceptet?

Skrivet av Medborgare den 18 juni, 2010 kl. 09:11 #

Hej!

Blev lite intresserad av LCHF men har än så länge bara ögnat igenom lite.

Jag undrar över en sak och det är varför du skriver att smör inte innehåller laktos?

Skrivet av Monika den 02 mars, 2011 kl. 21:27 #

Monika, På näringsvärdesdeklarationen på smörpaketet står det kolhydrater 0,4 g per 100 g. Det är alltså 0,4% laktos i smör. Laktosintolerans är ingen äkta allergi, utan bara en oförmåga att bryta ner laktosen. När det är så lite som 0,4% ska det inte vara något problem i praktiken.
Har du ändå problem med smör så finns det visst laktosfritt smör att köpa.

Skrivet av Annika D den 02 mars, 2011 kl. 21:39 #

Hej Annika!

Ser du något hinder för mig som behandlar livslångt med Klexane istället för Waran att äta LCHF. Jag har en missbildad Vena Cava och drabbades av massiv stenos i hela bäckenet och lungemboli för några år sedan.

/Anna

Skrivet av Anna Holmberg den 10 mars, 2011 kl. 15:55 #

Skriv en kommentar:
Kommentarer är avstängda för detta inlägg