Nominerad till Årets kvinna i Aftonbladet, samt om kattmat i AB

28 feb kl 19:51, 2008

Skrivet av dahlqvistannika under kategorin Blandat | 21 Kommentarer | Permalink

Jag har blivit nominerad som en av 10 kandidater till Årets kvinna i Aftonbladet.
Kul och hedrande.

Om tillsatser i maten, i Aftonbladet igår, av Karin Ahlborg.

Kommentarer:

Du är verkligen värd den nomineringen!

Skrivet av Erik Edlund den 28 februari, 2008 kl. 20:31 #

Jag tycker att det är flera av de nominerade som är väl värda utmärkelsen; Sanna Kallur, Charlotte Kalla och givetvis Annika. Tror att att det blir tre röster från mig på en var av de tre ovanstående. Alla tre står ju för en otrolig vilja och fokus.

Skrivet av Hans den 28 februari, 2008 kl. 20:35 #

Glöm inte Barbro Jönsson, som vågar stå upp för ett samhälle värt att leva i. Mot henne väger idrottsprestationer fjäderlätt.

Skrivet av Kattmoster den 28 februari, 2008 kl. 20:46 #

En som definitivt inte är årets kvinna är livstilsprofessor Majlis Hellenius. I Gokväll i kväll tyckte hon vi skulle äta mer frukt o grönsaker, undvika mättat fett och hålla oss till flytande fett och motionera för att bli friska och gå ner i vikt. När en professor från Karolinska säger så där har det en väldig genomslagskraft. Men hur har hon blivit professor? Hon ger ju sina patienter helt tokiga råd. Jag som amatör kan ju förstå och ta till mig vetenskapliga rön om vår föda. Borde hon inte vara ännu bättre på detta eller har hon slutat fortbilda sig eller låst fast sig och kan inte tänka om.

Skrivet av Leif Alveflo den 28 februari, 2008 kl. 21:20 #

Majlis Hellenius är bland de mest seriösa forkare vi har i ämnet! Den som förnekar hennes arbete har inte läst på, lyssnat eller vill inte - helt enkelt! Det är nog bäst att "amatören" tar tillbaks de elakt fällda orden om en av de viktigare i vårt land just nu då det gäller livsstil. Majlis Hellenius inspirerar oerhört många att ta hand om sina liv på ett bättre sätt, det är hon värd en stor eloge för - just så!

Skrivet av Marie den 28 februari, 2008 kl. 21:54 #

<i>Majlis Hellenius är bland de mest seriösa forkare vi har i ämnet!</i> Är det verkligen så illa?

Skrivet av Kattmoster den 28 februari, 2008 kl. 22:06 #

Av det hon sa ikväll på TV, vad var egentligen egen forskning? Tyckte hon mest följde "huvudfåran" på vad som än så länge varit passande att säga här i vårt land! Inget nytt - bara den "gamla skåpmaten" då i och för sig vissa saker förstås stämmer och är bra.

Skrivet av Zonen den 28 februari, 2008 kl. 22:58 #

Ja, Majlis Hellenius tillhör nog de mer seriösa forskarna i ämnet. Hon är nog nästan halvseriös, eller åtminstone kvartsseriös. Det är långt bättre än att vara som Rössner, Marcus, Vessby, Asp etc. Sten Sture

Skrivet av Sten Sture Skaldeman den 28 februari, 2008 kl. 23:13 #

GRATTIS! Det är du väl värd! Peter

Skrivet av Peter U Larsson den 29 februari, 2008 kl. 03:00 #

Marie, Tipsa 71-åringen som åkte öppet spår i Vasan om den här forskaren. (i tråden ovan om Vasaloppet) Han är ju helt ute och cyklar,,jag menar skidar;-)

Skrivet av Stefan den 29 februari, 2008 kl. 05:52 #

Jag tycker att även Elisabeth Massi Fritz är värd en nominering. Hon har gjort mycket för dem som råkat ut för s.k. "hedersrelaterade" brott.

Skrivet av marimu den 29 februari, 2008 kl. 06:57 #

Skaldeman, Vi får inte fördömma t ex Claude Marcus. Han håller väl på och skriver på sin artikel som om jag uppfattar det rätt kommer den att dödförklara i varje fall oss två. Åtminstone i teorin!

Skrivet av Tombola den 29 februari, 2008 kl. 08:11 #

Elisabeth Mazzi Fritz fick även min röst. Är det inte dags att någon jurist snart tittar på allt förtal av vår forskningselit som finns på denna blogg. Den som innehar bloggen borde ses som ansvarig utgivare. Varför allt detta hat och tro att alla andra har fel? Det låter lite som att tillhåll för en sekt.

Skrivet av Marie den 29 februari, 2008 kl. 09:32 #

Marie, Det är inte konstigt att de, som i 30 års tid har lurats att äta en kost som gjort dem sjuka och överviktiga, är arga på dem som har förmedlat kostråden. Det är mycket mänskligt. Den som inte är intresserad av sanningen om sambandet mellan kost och hälsa behöver ju inte besöka denna blogg.

Skrivet av Annika D den 29 februari, 2008 kl. 09:39 #

Jag har redan röstat på dej, Annika. Hoppas många, många gör samma sak

Skrivet av Karin B den 29 februari, 2008 kl. 09:42 #

Ang tillsatser i maten: Att djurfoder inte får innehålla tillsatser motiveras med att djuren inte kan läsa. Jag har aldrig sett en katt handla sin mat. Utgår från att de tvåbenta djur som köper kattmat är läskunniga

Skrivet av Karin B den 29 februari, 2008 kl. 09:47 #

Marie, Jag har inte sett ett enda fall av förtal på denna blogg. Att som någon påpekat det olämpliga i att de som skall värna om folkhälsan är arvoderade av tveksamma livsmedelsproducenter kan knappast betraktas som förtal. Inte heller kan det vara otillåtet att skämta om en professor som på fullt allvar hävdar att man kan banta på hallonbåtar. Vi lever ju trots allt inte i det gamla Sovjet även om man kan få det intrycket när man läser t ex detta inlägg: http://www.dagensmedicin.se/debatt/2008/02/20/vart-uppdrag-som-dietister/index.xml

Skrivet av Tombola den 29 februari, 2008 kl. 09:54 #

Inte jag heller, Tombola (förtal, alltså) och jag är ändå jurist. Det är förresten lite lustigt att de som är oförskämda nog att jazza in här och underförstått påstå att vi ljuger mm är så gräsligt ömhudade för egen del.

Skrivet av Kattmoster den 29 februari, 2008 kl. 10:37 #

Kattmoster, De äter kanske för dåligt? Alla erkänner villigt att deras blodsocker och deras vikt normaliseras när de byter till LCHF men det är ju självklart att även hjärnans funktioner normaliseras. Så jag tror att en del av det "ömhudade" helt enkelt beror på näringsbrist!

Skrivet av Tombola den 29 februari, 2008 kl. 11:02 #

GRATTIS Annika till utmärkelsen i AF! Jättekul! :o)

Skrivet av Anna, hälsopedagog den 29 februari, 2008 kl. 20:56 #

Anna, vilken utmärkelse? jag är bara nominerad ännu så vitt jag vet. Fast det är ju en sorts utmärkelse att bli nominerad förstås.

Skrivet av Annika D den 29 februari, 2008 kl. 21:49 #

Skriv en kommentar:
Kommentarer är avstängda för detta inlägg