Lchf- chokladkaka = den godaste jag någonsin ätit
21 juni kl. 11:02

Här kommer ett härligt recept på chokladkladdkaka från Kolhydrater i Fokus. Jag har själv modifierat det lite och du kan själv experimentera och prova dig fram till det du tycker om bäst. Du kan t.ex. ha i pepparmyntsolja eller hasselnötter - du bestämmer.


Här är min variant:



  • 70g 90% choklad

  • 100g smör

  • 2 ägg

  • ca 2 tsk ekologiskt vaniljpulver

  • ca 2 tsk kaffe

  • ca 1 dl grädde

  • ett par droppar steviaextrakt



  1. Smält smör i en kastrull och fördela chokladen i blandningen (se till att smöret inte fräser - låg värme rekommenderas)

  2. Rör ner grädden och blanda till en jämn smet

  3. Smörj en form med smör (gärna en form som är stor, har en platt, avtagbar bottnen)

  4. Vispa äggen hårt, tillsätt stevia,kaffe och vanilj

  5. Häll ned choklad blandningen i äggblandningen och vispa

  6. Häll i form och grädda i ugn på 200 grader i ca 6 min.

  7. Serveras varm/ kall med vispad grädde


(inte min kaka på bilden - men den är väldigt lik :) )


 Pappa tyckte om den och mamma (som inte är lchf:are) njöt också.



Postat i: Recept  Permalink   Kommentarer [4]  
 
Trackback URL: http://blogg.passagen.se/docentsundbergsdotter/entry/lchf_chokladkaka_den_godaste_jag
Kommentarer:

Det ser riktigt gott ut, men 90%-ig choklad har jag inte sett någonstans? Jag får leta.

Skrivet av Kvinnlig 40-talist den 18 september, 2009 kl. 21:48 #

Hej!
Vad är steviaextrakt???

Skrivet av Starry-eyes den 21 september, 2009 kl. 23:22 #

Stevia eller sötflockel är ett växtsläkte som ursprungligen kommer från Paraguay. Växterna innehåller glykosider som är upp till 300 gånger sötare än socker och används som sötningsmedel. Till skillnad från aspartam, som bryts ner vid värme, så kan man även använda Stevia till matlagning (då den klarar värme bättre). Stevia finns som vätska (även smaksatt), blad, tabletter och pulver. Vill man använda Stevia till bakning är Stevia i pulverform att föredra, då bakverken blir saftigare.
Stevia har använts i Japan i nästan 40 år och har över 50% av marknaden för sötningsmedel.

Skrivet av Agneta den 21 maj, 2010 kl. 08:24 #

Hur som helst. Avråder alla med öppet eller dolt beroende trixa med söta smaker. Någon som hört talas om sockerberoende, återfall eller förnekelsefas? För en del kan det räcka med en falukorv för att falla tillbaka i träsket. Förstår inte varför, oftast den kvinnliga delen, skall hålla på baka o stöka hela tiden. Är det nåt genetiskt? ;)

Skrivet av Goran van Den Buske den 01 december, 2010 kl. 12:00 #

Skriv en kommentar:

Namn:
E-post:
URL:

Din kommentar:

HTML Syntax: INTE tillåten