Rosta dina egna nötter!
28 juli kl. 09:16

Trött på att aldrig få tag på rostade nötter utan upphettad solrosolja och majsstärkelse? Trött på naturella nötter? Inga problem. Jag brukar alltid köpa mina nötter naturella och sedan rosta dem själv i ugn - busenkelt! Vi brukar bjuda på mina nötter som drinktilltug när vi har gäster och de får alltid massvis av beröm och alla frågar mig alltod hur man gör, vilket jag tycker är ganska fånigt eftersom det inte kan bli enklare.



  • 1 paket naturella mandlar

  • salt

  • vatten

  • plåtform till ugnen

  • stekspade i trä



  1. Häll ut alla mandlar i formen

  2. Häll på vatten så att mandlarna "badar"

  3. Häll i salt (ganska mycket)

  4. Sätt på ugnen på 225 grader och vänta tills ugnen är uppvärmd

  5. Nu kan du skölja bort allt vatten från mandlarna - men låt de vara salta och fuktiga

  6. Sätt in formen i ugnen och rör om med jämna mellanrum

  7. Ta ut formen när de fått en fin färg - brukar vara efter 10min men det kan variera


Även hasselnötter passar till och du kan göra likadant med alla nötter och det blir ännu festligare om du mixar ditt nötval. Du kan även krydda med chili och kanel efter att du tappat ut vattnet.



 



Postat i: Recept  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Trackback URL: http://blogg.passagen.se/docentsundbergsdotter/entry/rosta_dina_egna_n%C3%B6tter
Kommentarer:

Skriv en kommentar:

Namn:
E-post:
URL:

Din kommentar:

HTML Syntax: INTE tillåten