JAG VILL BETALA DIN DRÖM !

28 jan kl 06:00, 2012

Skrivet av ezmaralda under kategorin Blandat | 90 Kommentarer | Permalink

 Jag har fått ett otroligt stort arv. Och vecka därpå vann jag en storvinst. Tack för tipset om  att spela på hästarna. En hel massa pengar och det snurrar i skallen. Vad ska jag gör? Vilka drömmar ska jag förverkliga först?Jo, jag vet att mina barn ska få en del plus att vi alla ska åka till Barbados på semester. Jag ska betala lånet på huset. Renovera. Köpa nya möbler. Frossa i kläder och skor. Gå på manikyr och pedikyr som jag ALDRIG haft råd med förut. Jag ska investera för framtiden och vara klok. Det är viktigt.


Jag som alltid haft minsta tänkbara inkomst och fått vända på varenda krona och ändå har det inte alltid gått ihopa sig. Nu ska jag kunna känna mig trygg livet ut. Jag skrev till Esmaralda och ville ge henne ett större bidrag som tack för allt stöd hon gett mig genom åren men det ville hon inte ta emot. Hon föreslog en organisation istället och något som ligger mig varmt om hjärtat. Det blev en summa till cancerforskning och gatubarn.Jag har följt bloggen från första början fastän jag inte kommenterat så ofta. Jag har läst om människors öde och alla frågor och inte känt mig så ensam i min situation som ensamstående och fattig. Så nu när jag har fått pengar skulle jag vilja dela med mig och ge en liten summa till någon som också vill leva en dröm men som inte har råd. I ärlighetens namn var Es tveksam till detta ( vet inte varför) och jag vet inte om detta bloggbidrag ens kommer med. Men om det kommer med så vill jag gärna göra någon annan en god gärning som om jag betalar lite tillbaka till universum som plötsligt och oväntat gav mig så mycket.


Sonja som vill vara anonym.

Grattis Sonja och stor kram.


Det var dig så väl unnat med både arvet och vinsten. Och vilken flax att vinna en massa pengar bara veckan efter ett jättearv! Jag menar inte att stoppa några gästbloggare oavsett innehåll ( nåja, nästan oavsett..) utan jag ville bara att du skulle landa i din nya ekonomiska situation och inte göra något förhastat. Nu har du fattat ditt beslut och slängt ut betet här på bloggen. Ni läsare som vet med er att ni har en dröm ni vill förverkliga – skriv en kommentar och sedan är det upp till dig Sonja att välja. Jag vill påpeka att ni som kommenterar måste fylla i fältet med er emailadress – så att Sonja kan nå er. Kram


P.s.I dag är jag på kombinerat 7 och 10 års kalas.. hos barnbarnen men ska försöka att besvara lite frågor ikväll när jag ör hemma igen

Trackback URL: http://blogg.passagen.se/ezmaralda/entry/jag_vill_betala_din_dröm
Kommentarer:

Hej Es
Ser du om A kommer fortsätta att bara fundera över att ta kontakt med mig eller kommer han verkligen göra det tillslut?

kramar:)

Skrivet av sh den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Hej brukar personen tänka på mig ???

Skrivet av duni den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

När träffar jag den rätta och får jag några barn? Kram

Skrivet av R den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Pojkarna har jobbat av det och klarar sig bra nu. Svägerskan däremot bor fortfarande med "idioten" då hon inte får något eget kontakt, inte kan låsa ut honom (egenmäktigt förfarande) och hennes energi är slut efter 25 års ekonomisk
terror. Hon har fått gå från hus och hem två ggr och hon har nog gett upp, tror jag.
Jag och min sambo gör vad vi kan men det räcker inte långt. Hennes dröm är nog att få lugn och ro. Att kunna sova utan att vara rädd att Li vräkt, att fogden inte kommer och bultar på dötrren och att den lilla lön hon har skall betala hennes leverne och inte de sundet han skrivit på henne. Vi har hjälpt henne att se till att han inte kommer åt hennes slantar längre och hon har varit på skuldrådgivning men hon har tappat hoppet. Det som håller henne vid liv är nog barnbarnen. Om du skulle vilja ge henne hjälp med skulderna vore det fantastiskt och känns det för stort så skulle hon nog må bra av att få komma bort en stund på en sparesa eller så. Du kan få hennes uppgifter av mig genom Esmaralda om du vill prata med henne. Vilken fantastisk sak du gör. Du kommer nog bli dränkt i mail!

Es, jag tog jobbet och är skakis som sjutton. Vi får se vart det bär. Kan du förresten se om M jag berättar om här ovan får det lite lättare snart? Då menar jag inte Sonjas hjälp utan bara om hon reder ut situationen, slipper gubbkräket och kan ordna upp sin ekonomi och få lugn och ro?

Skrivet av Anna den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Flötar personen med mig, han har fixat sig i min närhet och vänt sin kropp emot mig när han pratat osv men jag vet inte är så dålig på att tolka sånt vad får du får tecken flötar han? kram:)

Skrivet av ickeverbalkommunikation den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

TACK för svaret! Vad är det som hindrar honom att inte veta vad han vill. SKa jag uppmuntra honom?

kram på dig

Skrivet av jag är anonym den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Vilken BERGOCHDALBANA denna bloggen är!! När man tittar in varje morgon har man verkligen ingen aning vad man ska få läsa :)

Sonja, Du verkar också fått åka bergochdalbana i Ditt liv!;) Du verkar vara en riktigt genuin människa och jag hoppas att pengarna inte kommer förändra dig som person.

Mina drömmar just nu, förrutom att köpa möbler till min nu mycket spartanska lägenhet och köpa vårkläder;) är...

I min första seans hos Esmaralda stod att jag har vissa andliga gåvor som jag mycket väl kan utveckla om jag vill, men det är ingenting som kommer "flyga på mig" utan vill jag utforska dem så måste jag jobba för det. I en annan seans stod det att om jag en dag vill hjälpa människor (andligt) så har jag alla möjligheter... Det här har jag tänkt en hel del på. Jag skulle vilja gå en kurs av något slag (i England) och utforska detta. Tänk om jag en dag kan skänka lite av det ljus och hopp till människor som Esmaralda kan... Det hade varit en dröm!

Kram till Dig Sonja, Es och alla andra vänner på bloggen!

Det ska bli en riktigt rolig bloggdag och läsa om allas drömmar!! :)

Skrivet av Malin den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

hej vad är det för slags intresse? ser du ?och vad fick honom att bli intresserad? tack igen!

Skrivet av villveta den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Hej och grattis till din vinst!
Om jag själv hade vunnit så mycket pengar hade jag velat starta barnhem för gatubarn. Det är en av mina drömmar att få hjälpa människor i stor nöd.
Jag tycker att du Sonja ska följa dina egna drömmar och om du har samma dröm som någon har på bloggen så kan ni hjälpas åt att förveckla den!

Kram

Skrivet av Evelina den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Härligt att vi vanliga människor vinner
och dessutom får ett stort arv, säger bara ett stort grattis till dig.
Själv vann jag 7000 kr på hästar i somras och för dessa pengar köpte jag aktier som vuxit till sig lite.
Känner mig faktiskt lite "rik" efter det.
Det blir spännande följa bloggen och se vem du väljer.
Kram till alla.
Carina

Skrivet av carina den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Oj! Så roligt!
Grattis till dig!
Att ha ordnad ekonomi är en förmån. Visst underlättar pengar en hel del, men de är inte nyckeln till hälsa, lycka eller äkta kärlek!

Jag hoppas innerligt att de som nu önskar sig hjälp, eller VILL HA, som så många ser sig manade att skriva, verkligen tänker igenom VAD det är VAD de önskar sig! Eller VILL HA! Hehe!

Tänk noga igenom de inlägg som nu kommer att strömma in för att FÅ lite pengar.
Det är jättesvårt att välja någon.

Jag har ju själv varit i den sitsen, då jag skulle välja någon för en fri seans.

Attans, så svårt det var!

Jag fick verkligen läsa mellan raderna!

Vissa inlägg gick bort vid första genomläsningen.
En del fick jag fnula lite på, och de sista som var kvar...ja, där fick magkänslan kliva in.

Skulle vara roligt att få veta om personens seans hjälpte något.
För det har jag inte läst något om.

Kanske ett litet tips, du Sonja?
Att skänka någon en seans "fritt"?

Mitt förslag skulle då vara hon som kallar sig "Mamman" här på bloggen, och för tillfället söker sig en extra-mormor!

DET skulle jag "vilja" ha! Hahaha!

En seans åt Mamman!

Kram till er alla!
Må ni alla finna något positivt i era liv!
Själv skall jag nu lackera mina naglar i en solgul nyans, för att lite senare yra iväg till något fräsigt museum här i Fjollträsk!

KRAM!

Skrivet av Agnes den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Sonja, för det första, världens strsta grattis! En sådan otrolig lättnad och lycka! För det andra, jag blir alldeles varm av att du vill ge fina Esmaralda ett bidrag,hon som ger oss så mycket hopp!
Det var längesedan jag blev så rörd.
Min största dröm är att bli av med skulderna så att jag kan få tillbaka lite människovärde och spara till barnen, göra saker med dem.
Min kropp har gått sönder så jag kan bara jobba minimalt, klarar inte extrajobb att betala med. Blev lämnad gravid och har inte barnvakt så jag kan jobba ob-tider heller. Skulderna är inte astronomiska men det ser överjävligt ut att dra ihop hundratusen med två barn och deltidsjobb. Om det gick att köpa en ny kropp och en pappa till barnen så skulle jag önska mig det, så jag kunde börja tjäna pengar =)

En stor varm kram,och lycka till nu!!!

Skrivet av Pia den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Grattis Sonja! Förstår att det snurrar... det hade det gjort här me :o)
Jag har inga stora drömmar ... kärleken går ju inte att köpa för pengar, ett nytt kreativt jobb e inte heller köpbart. Pengar att leva på om jag skulle hitta en utbildning, kanske inte helt fel....men ngt som jag önskar att jag hade råd till, år att resa...drömmer om Provence o lavendelfälten. Att få njuta av miljön o naturen, go mat o gott vin & framför allt njuta av livet!
Hoppas du ger ngn lite guldkant i livet :o)
Jag hoppas mest på kärleken ;o)

Kram o lycka till

Skrivet av Susan den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Grattis till dig!
Även om jag förstår tanken så tror jag inte det är bra att försöka fylla enskilda personers drömmar - låt dem fixa dem själva.
I stället - går det inte att genom kommunen få tag på en ensamstående mamma där barnen knappast har kläder att ta på sig att gå till skolan? Att fylla deras drömmar som kanske ligger på ett jordnära nivå, kanske mamman behöver pengar att kunna gå till tandläkare - det tycker jag är bättre.
Jag tycker vuxna har ganska många möjligheter i detta land att skapa sin egen lycka - men för barnen - kanske i missbrukarhem - är det ju annorlunda.

Kram
Shasha

Skrivet av Shasha den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Min dröm är att glra en skönhetsoperation för min näsa. Den har varit med om en olycka som gjorde att jag fick en bula på den.gilar inte den :S gulligt av dg sonja att du tänker på andra (=

Skrivet av näsan den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Har två missfall bakom mig ett i v13 och ett i v6 min längtan är sååå stark efter ett tredje barn. Tänker och längtar varje vaken minut. Blir det nånsin en tredje?? Kan du se om det blir så NÄR??
Kram Johanna.b

Skrivet av johanna.b den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Hej Sonja och Esmaralda!
Själv har jag haft tur att vara ganska bortskämd i livet. Jag har alltid haft jobb och på något sätt har det givits mig tillfällen till de mest konstiga men roliga saker. Jag har dock inte pengar så att jag kan hjälpa min svägerska. Visst, hon har varit mer än lovligt naiv och kanske för passiv mot sin gubbe och hon sitter nu rejält i skuldklistret utan att ha förbrukat en endaste krona av skulden själv. Han skrev tom företag på barnen så att de klev ut i vuxenlivet med 100-tusentals kronor i skuld hos fogden. ...forts...

Skrivet av Anna den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Grattis Sonja!

Visst har jag drömmar som många andra, men dem går inte att köpa för pengar. Jag tycker du verkar vara en enormt ödmjuk och givmild person som tänker på varandra, helt fantastiskt!

Ha det bra och njut av att vara oberoende av pengar. Ett stort grattis till dig!

Ha det gott
Jeanette

Skrivet av Jeanette Öhgren den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Hej Esmeralda Jag undrar om T.F är min rätte? Eller lurar jag mig själv bara för att jag så gärna vill veta. Om dte inte är han kan du se när kärleken kommer. Är det i alla fall nära. Jag känner att jag snart ger upp nu.

Skrivet av T.F? den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Tillägg;
problemet är att de flesta tycker det är synd om dem för de jämför sig med dem som har det mycket bättre. Då blir man aldrig nöjd.
Om man i stället tittar på dem som har det mycket sämre inser man hur bra man har det om man bara har tak över huvudet och kan gå till sängs mätt. Då kan man lösa allt annat.
Det blir risk att dina pengar hamnar hos någon som egentligen har det väldig bra.

Kram och lycka till med dit beslut

Skrivet av 81.233.158.102 den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Godmorgon hur stor är chansen att de blir något mellan mig och honom närmaste tiden vad krävs för att de ska bli så vad ska ja göra tips??
Tack o hej!

Skrivet av hoppas den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

God morgon! Har en lite lustig fråga (=
Igår när vi att i matsalen och åt å satt en klasskamrat mitt emot mig , hans efter ett lite tag då nuddade hans knä mot mitt knä. Han tog inte bort det de höll på så i någora minuter. Jämfört med andra så skulle dem ta bort om det nuddade.Tog han inte bort det med mening ville han ha de så? ÄR det något från hasn sida tack esmarlda och vad genrös du är Sonja!

Skrivet av menat den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Hej,

Efter att ha läst Sylvias blogginlägg så skulle jag säga att hon är värd lite hjälp. Hon skrev att hon inte hade råd att resa. Kanske kan hon få hjälp att få lite gnutta glädje i sitt liv.

E jag undrar om de hörde min önskan?

Kram!

Skrivet av Glädje den 28 januari, 2012 kl. 09:57 #

Hej Jag är mormor till fyra barnbarn med de bor alla uromlands så jag träffar dem inte så ofta. Jag bor i mitt lilla hus på landet och långt från allting. En dator fick jag av barnen så att vi kan hålla kontakt. Här är min pappa föd och jag själv och mina barn har vuxit upp här så flytta vill jag inte. Men det blir ensamt. Min trotjänare Astor dog i höstas, 14 år gammal och det var en fin blandrashund som var min bästa vän. OM jag finge önska något så skulle jag önska en hund av en lugn ras för att sedan använda den som servicehund ( jag har jobbat mycket med hund i mina dagar) och så skulle jag ta hunden med på ålderdoms och sjukhemmet när jag går dit på besök, De gamla behöver något att klappa. Jag går dit ett par tre gånger i veckan och hälsar på de som annars inte får besök.
Med de bästa hällsningarna

Skrivet av Mormor den 28 januari, 2012 kl. 10:08 #

En häst önskar jag mig nu när man får passa på att önska.

Skrivet av Horsewish den 28 januari, 2012 kl. 10:08 #

Jag har alltid önska mig en fin resa långt bort men har aldrig haft råd, Jag tycker det hade varit jätteroligt. kramar.

Skrivet av Cajsa den 28 januari, 2012 kl. 10:08 #

Hej, jag vet precis vad som är min dröm. Det är att göra en home makeover med ny färg, nya tapeter och nya möbler och gå det riktigt fint

Skrivet av Inredaren den 28 januari, 2012 kl. 10:08 #

Vad snällt av dig att dela med dig till oss som inget har. Jag är arbetslös och utförsäkrad och ensamstående med tre barn.
Jag önskar mig lite fina kläder och skor.
Kramar och tack igen

Skrivet av ELLEN den 28 januari, 2012 kl. 10:08 #

Grattis till pengarna! Spendera dom klokt och skänk nu för guds skull inte bort för mycket...de är dina att njuta av :) Kan tycka att välgörenhet är det klokaste om du vill hjälpa nån...då är du iaf säker på att pengarna går dit de behövs. Eller som Agnes sa...betala någon seans :)
Lycka till!!
Kramar från Anna!

Skrivet av Anna den 28 januari, 2012 kl. 10:34 #

Hej Es,

Ser du om A kommer fortsätta att bara fundera över att ta kontakt med mig eller kommer han verkligen göra det tillslut?

kramar:)

Skrivet av sh den 28 januari, 2012 kl. 10:34 #

Hej!
Jag har börjat dejta en kille som jag tycker verkar mycket intressant. Kan du se vad har känner för mig? Kan det bli något bra?

Ha en fin dag!
Kram Ullis

Skrivet av Ullis den 28 januari, 2012 kl. 10:34 #

Vad fantastiskt att få så mycket pengar när man har levt med så lite hela livet! Underbart att pengarna kom till en person som du som verkar ha kämpat i ditt liv. Grattis!
Det är många här på bloggen som är värda all hjälp de kan få tror jag och det blir nog svårt för dig att välja. Kanske var det det som gjorde Esmaralda tveksam till om det var en så god idé. Jag hoppas att den du väljer verkligen kan göra de förändingar i sitt liv som gör skillnad för livskvaliteten och för sin livsdröm.
Jag lever ensam med tre barn i en trång trea och har svårt att få ekonomin att gå ihop varje månad på grund av gamla skulder. Så en av mina drömmar är att kunna betala mina skulder och kunna leva på min inkomst varje månad. Det är en kamp att ha råd med kläder och skor till barnen och annat som de behöver. Jag har inte varit hos tandläkaren på över 20 år. Så betala skulder, ha råd att leva "normalt", få lugn och ro i livet skulle vara nr 1. När det var gjort skulle jag vilja gå en utbildning i NLP för att förverkliga min dröm att jobba med att hjälpa människor att må bättre, skapa bättre liv och relationer.
Det ska bli spännande att se vem du väljer. Det finns flera här som jag skulle velat hjälpa om jag haft möjlighet. Kram, Carina ST

Skrivet av carina den 28 januari, 2012 kl. 10:34 #

Hej,
funderar på hur det känns att ta emot hjälp från en generös och snäll människa som Sonya. Vet inte om jag skulle kunna det men ....what ever :D

Min dröm är att mina härliga pojkar ska få ut och åka flygplan som de aldrig gjort för jag inte har råd. Jag har hittat en litet personligt hotel/pensionat i frankrike dit jag drömmer om att åka med mina små. Jag vill ge dem flygresa, sol och kultur i ett varmare land.
Jag söker stipendier men det är svårt.
Kram L

Skrivet av Lotta den 28 januari, 2012 kl. 10:34 #

O snälla snälla, jag har alltid drömt om att få åka Gondol i Venedig. Lycka till med pengarna och ha roligt. Kram

Skrivet av Gondola den 28 januari, 2012 kl. 10:42 #

Först grattis till stora och oväntade pengar. Det är vad vi alla drömmer om. Jag förstår att Esmaralda tvekade inför bloggämnet. Hon vill inte att du ska bli utnyttjad och av samma anledning tog hon själv inte emot pengar. Jag anser att du själv ska behålla dina pengar och vill du göra någon glad så låt det ske i det lilla. Jag har någon gång skänkt en hundralapp till en hemlös eller en gatumusikant - istället för den femma som jag annars brukar ge. Se upp för sol o vårare. Kram och lycka till

Skrivet av Alfahanen den 28 januari, 2012 kl. 10:42 #

Jag har alltid önskat mig en äkta Chanel väska. Då skulle jag känna mig som om jag vore något.

Skrivet av Turid den 28 januari, 2012 kl. 10:42 #

Hej och så snällt av dig att vilja hjälpa oss som ingenting har. Jag kämpar mot ett missbruk och är snart färdigbehandlad men har ingenstans att bo efteråt. Min dröm är att kunna köpa en liten bostadsrätt i ett område där de är som allra billigast

Skrivet av Nina S den 28 januari, 2012 kl. 10:51 #

Esmaralda!

Hur blir det mellan R och mig? Går träffen bra eller vad kan jag förvänta mig egentligen?

Kombinerat 7 och 10 års kalas låter intensivt ;) hoppas det blir trevligt!

Kram kram

Skrivet av RS den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Hejsan Esmeralda!

Har nu bestämt mig för en seans hos dig! Blev osäker när jag skulle föra över pengar på ditt konto som jag har fått i ett mail i september.

clearing nr och om det är ett bankkonto eller annat? :-/ Har du samma konto nr som förut eller...

Ha en fin fin dag!! :)

Skrivet av Teija den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Så underbart att vinna pengar! Jag blir så glad när de faller på någon som INTE har massor sen innan! Och dessutom verkar det som om att personen i fråga inte slösar upp dem, utan använder dem på ett vettigt sätt!
Själv har jag spelat mycket lite i mitt liv, för jag tror inte på att jag kommer att vinna. Esmaralda har även spått detsamma som jag trott, så då känns det ännu mer som att det bara är bortkastadde pengar. Jag köper en trisslott om jag känner för det :)
Däremot undrar jag Esmaralda om hur det kommer att gå för vårat företag? Hur ser det ut framöver?

Skrivet av Undraren den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Super dunder grattis Sonja.

Jag passar på att önska mig och mina 2 barn en härlig resa till Thailand och håller tummarna och blundar och ser oss barfota med sand mellan tårna och härliga vågor som kluckar och solen som gassar... God mat härliga männniskor..... Va hände där suck jo jag vaknade från min härliga dröm... En stor kram från Elisabeth

Skrivet av Elisabeth den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Kära E, jag skrev häromdan men skam den som ger sig. :)
Träffade T.L förra helgen o vi rumlade på av bara farten av spänningen mellan oss. Sen dess känns det långtifrån glasklart var vi står o mina förväntningar (o tidigare erf) gör att jag är rädd för att ta upp det med honom. Det är dessutom långt mellan oss geografiskt sett.
Vad känner han för mig? Är han mannen jag väntat på (är jag den han väntat på) o kommer vi bli ett par? Hur ska jag agera....
Hoppet är det sista som dör...
Kram!

Skrivet av Anjo den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Härlig ide :)

Jag skulle vilja vara med. Har sedan jag och barnens pappa separerat haft ett bil lån. Det hade varit betalt nu om det inte varit för pappan som tvingade mig att ta den delen som var hans oxå. Har behövt lägga om lånet flera gånger. Bilen rullar nog inte så länge som jag behöver betala.

Min dröm i livet är att bli av med lånet. Så jag kan börja leva lite, så jag kan göra nåt mer än att betala räkningar.

Stor kram

Skrivet av Em den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Åhh vad roligt stort grattis till dig Sonja. Njut av livet och ha det riktigt gott.

Min lilla Önskning till stjärnorna skulle vara att hitta mannen i mitt liv och ett riktigt roligt jobb som jag kan försörja mig och min familj på. En Seans är en önskning kan kanske ge mig svar på mina frågor:)kram

Skrivet av Solstrålen* den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Hej Esmaralda!

Hur kommer vår klassresa bli, kommer någonting speciellt att hända?

Kramar

Skrivet av Funderaren den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Hejsan!
Oj va roligt kan bara gratulera dig Sonja, hoppas verkligen att du och din familj får mycket glädje av dessa pengar, önskar er allt gott.
Men min fråga jag vill ställa är kommer min man få något jobb igen så att våran ekonomi kommer på fötterna igen, just nu trampar vi vatten.
Mvh Jeanette

Skrivet av Jeanette den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

ååå vad underbart,, sånt som man drömmer om varje dag,, vad fantastiskt att det hände dig,,
min dröm är att få åka på en weekend semester med min sambo,, tid för bara han och mig,,
vi har tre barn varav två har varit väldigt mycket sjuka och det har slitit hårt på både förhållandet och ekonomin,, går nu i familjerådgivning där vi försöker hitta tillbaka men det blir som sagt inte mycket vuxentid för oss,, vi älskar våra barn högt men det hade varit SÅ skönt å få ladda batterierna lite,,
kan tyckas vara en bagatell för många men för oss hade det betytt massor då vi inte har ekonomi till å göra det själva
KRAMAR

Skrivet av Li den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Jag skulle vilja betala en utbildning som jag har velat så länge jag minnas. Det känns omöjligt jus nu men de skulle förändra så mycket annat för mig med utblildningen. Jag skulle få b la livsgnistan. Tack så mycket att du vill göra det här och hoppas att du känner glädje i din själ framöver vad gäller allt

Skrivet av Selma den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Grattis, du ödmjuka och gedigna människa som nu kan leva på grön kvist!

Min dröm skulle vara att få resa iväg någonstans i sommar. Jag har inte haft någon semester på många år. Jag är ensamstående, långtidsarbetslös, har inga barn, syskon eller föräldrar. Är således mycket ensam. Och även i vänkretsen (som inte är/varit stor) har det skett förändringar som innebär ännu större ensamhet. Alla väninnorna (5) har träffat sina kärlekar och blivit sambor under drygt ett år! jag är nu 60+ men hoppas fortfarande på något ... kul!

Skrivet av Snödroppen den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Åh herregud, det är bara att gratulera! Vilken fin tanke att hjälpa ngn annan, men svårt att verkligen välja rätt, tror jag. Hur som helst, lycka till med dina pengar och ditt liv!

Es, nu har jag ju tjatat om jobb, kärlek och lite om bostad... Du svarar så tålmodigt och det ska enligt dig lösa sig med allt:)
Just nu känns allt bara skit rent ut sagt och jag har så svårt att tro att det ska lösa sig. Ska få ngt besked på må om mitt jobb men det lär inte bli en fast tjänst och det är ju vad jag behöver!! Kommer inte vidare annars. Känner mig som en grinig mamma och det är det sista jag vill! Så, tror du verkligen att saker och ting kommer att ordna sig, kan du verkligen se det?

Vill oxå säga till Nina S, lycka till med ditt fortsatta förhoppningsvis drogfria liv! Det är så viktigt att du/ni får en bostad och en sysselsättning för att komma vidare. Jag håller tummarna!

Hoppas kalaset var roligt Em och fortsatt trevlig helg!

Kram från en deppig Ingela..

Skrivet av Ingela den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

hej grattis sonja!!
vi har inga vinster men just nu så sitter vår dotter och sjunger glatt isffan eftersom hon hittat mjuka jeans med fickor vilket hon aldrig kunnat ha ,vår dotter har ett handikapp som är väldigt ovanligt och hon har typ det svåraste hon är endast 9 år hon har gått igenom så mycket och hon blev glad över ett par jeans med fickor!!!!
min dröm är att hon ska få leva tills hon blir stor och att vi oxå skulle vinna en slant till en resa men jag väntar inga storvinster enligt esmeralda hihihihi jag undrar om man törs fråga es om hon ser ett hus åt oss kram på er och trevlig helg!!!

Skrivet av älskademalou den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Skulle så gärna vilja ha ett svar!
Känner mig ledsen, arg, kluven.. Ska jag stanna o kämpa med detta förhållandet, eller ska jag gå?
Kommer jag klara att få ihop allt om jag väljer att gå? Mår inte bra just nu..

Skrivet av M den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Hej SONJA jag vet inte om mitt förra inlägg kom iväg så jag gör ett nytt försök.Jag önskar mig inga pengar för egen del utan vet en gudomlig tjej som varje månad går back på sitt eget konto i sin kamp att rädda hemlösa katter som Vi människor inte har vett att kastrera eller ta hand om när vi tröttnat på dom. År ut och år in stretar hon på trots ekonomiska bekymmer. Hon är väl värd lite pengar tycker jag :)och jag vet dessutom att alla ev pengar som hon skulle få skulle oavkortat gå till katterna och inget annat. http://ronnebyshittekatter.se/

Skrivet av 90.237.153.4 den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

...ser du om mannen som jag tänker på hela tiden också vill att det ska blir Vi?
Kram och ha en skön lördag

Skrivet av Anna den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Ett stort GRATTIS till dej Sonja!! Njut och ha det gott!! :) <3

Skrivet av Teija den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Jag tycker att de skulle vara så himla roligt att skapa något, öppna ny fönster och se möjligheter. De finns så många människor som inte ens har drömmar, som inte har tid eller råd med den lyx de faktiskt ät att kunna drömma sig bort.

Jag tycker att du verkar vara en fantastisk person som vill ge av de du vunnit MEN kanske, kanske du skulle vänta lite och känna efter lite längre! Lycka till med allt, och ta hand om dig. :)

Skrivet av jhs den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

God morgon! Har en lite lustig fråga (=
Igår när vi att i matsalen och åt å satt en klasskamrat mitt emot mig , hans efter ett lite tag då nuddade hans knä mot mitt knä. Han tog inte bort det de höll på så i någora minuter. Jämfört med andra så skulle dem ta bort om det nuddade.Tog han inte bort det med mening ville han ha de så? ÄR det något från hasn sida tack esmarlda och vad genrös du är Sonja!

Skrivet av menat den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Grattis Sonja till din vinst! Vad fint av dig att vilja dela med dig och när du så gör så tror jag att du får massor tillbaka i form av glädje i digg liv! Tack till dig också Agnes som faktiskt tänkte på mig! Det blev jag faktiskt väldigt glad att läsa. Det värmde mitt hjärta ska du veta för när det kommer från dig vet jag att det kommer från hjärtat;) Jag har dock beställt ett antal seanser redan genom åren och känner att det finns andra som behöver detta mer än jag. Det jag önskar kan man inte få för pengar, nämligen att träffa kärleken i form av mannen i mitt liv, hitta en extramormor till mina barn och att få vardagslivet att gå ihop med kraften i behåll och så vidare. Så med andra ord är både platsen som mormor ledig och även platsen som Drömprins *fniss* så tips emottages tacksamt! Och lycka till nu Sonja och hoppas du hittar någon att hjälpa som behöver det. Och kram till dig Agnes för att du tänkte på mig!!!!

Skrivet av Mamman den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Hejsan Esmeralda!

Har nu bestämt mig för en seans hos dig! Blev osäker när jag skulle föra över pengar på ditt konto som jag har fått i ett mail i september.

clearing nr och om det är ett bankkonto eller annat? :-/ Har du samma konto nr som förut eller...

Ha en fin fin dag!! :)

Skrivet av Teija den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Vad tycker D om mig?

Skrivet av Carina S den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Hej på er Sonja och Esmeralda.
Jag vill gratulera dig Sonja till arvet, extra pengar känns lika skönt varje gång de ramlar in =) Själv har jag en eftertraktad hund i avel som har gett mig chansen att betala av några dyra krediter, ändra om lite i mitt hem och som ger mig möjligheten att lyxa till det med att ha råd med en gammal bil. Helt fantastiskt av dig att kunna glädja en medmänniska så osjälviskt. En stor eloge till dig!
Nu till min fråga till den kalasande Esmeralda: Kommer jag att finns kärleken igen efter alla dessa år som ensam? Jag är lite intresserad av ett par, de är födda i olika stjärntecken så jag undrar om mina möjligheter för ett kärleksförhållande med någon? Dom tittar och jag tittar, vi pratar med varandra när vi möts. Men kan det bli något?
Hoppas på svar.
Bettan

Skrivet av Bettan den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

hej jag heter malou och är 9 år om jag fick ett bidrag av dig så skulle jag:köpa en bision frisse en allargi hund oxå skulle jag vilja åka till cypern med mamma och pappa och lillbror !!!!!
och bli av med min stålkorsett!!!!hihi men det fixar ju inte pengar!hej då malou

Skrivet av malou den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Hej Esmaralda, ha så kul på kalasen!
ibland känns det som detta bara är en fas som kommer gå över och sen kommer allt bli som vanligt, bra mellan oss igen och ibland känns det som det inte finns nån chans för oss...
Vilken känsla är rätt?
JAg vill så gärna ha en andra chans, får jag det?
kram

Skrivet av 213.112.48.231 den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Hej E,
min dotter är deprimerad och trivs inte i skolan - blir det någon förändring snart?

Grattis Sonja!
Själv önskar jag mig inget bidrag men kan hålla med Shasha.
Om du vill ge något till någon här på bloggen kanske du ska titta på inlägg och frågor längre ner där de skriver utan att förvänta sig något bidrag.
Blir spännande att se vad det blir och till vem ...

Skrivet av Lina den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

Grattis till vinsten! Roligt när det hamnar hos någon som behöver det. En av mina drömmar är att kunna bjuda mina barn på ett restaurangbesök. Frågor till Esmeralda: Kommer min ekonomi att blir bättre? Blir det något med mannen jag pratar med ibland eller kommer jag att träffa ngn annan? Tack på förhand. Kram Myran

Skrivet av Myran den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

"Mormor" Önskan var så himla fin, vilken fin tanke och bra ide! De finns ju massor med hundar för adoption både valpar och lite äldre de brukar vara nästan gratis kanske de kunde vare en ide? Lycka till och tack för att du verkligen försöker göra andra lite gladare!

Skrivet av jhs den 28 januari, 2012 kl. 18:24 #

grattis sonja, en dröm som jag har haft länge, skulle vara att hjälpa min mamma få fina och hela tänder. hon jobbar hårt deltid fast hon inte igentligen har hälsan till det, men hon har alltid varit en kämpare och har det ganska tufft.

Skrivet av anonyme den 28 januari, 2012 kl. 18:25 #

Sonya! Någon har sagt till mig att den största av prövningar är att förvalta över en stor summa pengar. Det kan låta banalt först men jag tror att det ligger mycket i det.
Du måste ha ett oerhört gott hjärta. Hur många som har gott om pengar vill verkligen dela med sig. Jag har upplevt att mycket vill ha mer.
Men känner du att du vill dela med dig måste du givetvis få göra det.
Jag har inte några pengar att dela med mig, men jag skänker varje år en julpåse till Sisters hemlösa, sen hjälper jag människor som behöver ett handtag med det ena och det andra. Det ger mig tillfredsställelse.
Hoppas du får ett gott liv nu, det förtjänar du verkligen.
Kram till dig!

Skrivet av Eva Märta den 28 januari, 2012 kl. 18:25 #

tack för svafret...vårt förhållande blir sämre alltså? om jag fattat rätt..?

Skrivet av suck den 28 januari, 2012 kl. 18:25 #

Hej Esmeralda Jag undrar om T.F är min rätte? Eller lurar jag mig själv bara för att jag så gärna vill veta. Om dte inte är han kan du se när kärleken kommer. Är det i alla fall nära. Jag känner att jag snart ger upp nu.

Skrivet av T.F? den 28 januari, 2012 kl. 18:25 #

Kära EZMARALDA Vill så gärna veta om BENGTÅKE o jag får kontakt igen? Kommer jag träffa en ny man? Tack på förhand .KRAM

Skrivet av laje12 den 28 januari, 2012 kl. 18:25 #

Hej "SONJA" jag önskar mig inget för egen del då jag har ett ganska bra. Mitt hjärta brinner för djur och jag anar att du säkert menar att du vill hjälpa människor med deras drömmar men jag gör ändå ett försök. I Ronney finns en tjej med ett oändligt hjärta som dagligen kämpar för att hjälpa hemlösa katter. Det går aldrig runt ekonomiskt och varje månad har hon minus på sitt eget konto trots bidrag från allmänheten
Dessa katter är hemlösa pga VI människor inte har vett att kastrera eeller ta hand om de djur vi skaffar oss. Gå in på hemsidan och läs. Jag tycker hon skulle vara värd ett litet bidrag i alla fall.
http://ronnebyshittekatter.se/

Skrivet av 90.237.153.4 den 28 januari, 2012 kl. 18:25 #

Hejsan E. Saknar hon mig? Tänker hon ens på mig?
Kramar
Kanske?

Skrivet av Kanske? den 28 januari, 2012 kl. 22:52 #

En ständig oro för om pengarna ska räcka är min vardag. Har en gammal bil som knappt klarade sig igenom bestiktningen och i år går den inte igenom utan en stor lagning.
Tänk om jag kunde få en n bra bil?

Detta är ett stort bekymmer för mig plus att en extraslant att betala bort diverse små lån... Är det möjligt att kunna bli hjälpt?

Skrivet av Anna E den 28 januari, 2012 kl. 22:52 #

Min önska är till min kära mor som önskar att få bo i en bostadsrätt i närheten av nuvarande boende. hon jobbar & sparar ihop till ett, fast hon är sjuk,depremerad,och hon tar hand om pappa nu som har drabbats av sjukdom. varje dag är nu en kamp för familjen.

Skrivet av Dottern den 28 januari, 2012 kl. 22:52 #

Såg jag min moster sitta där framme med korslagda ben och titta på begravningen? Tyckte mig se att hon log och såg nöjd ut... Vad ser du?

Skrivet av Anna E den 28 januari, 2012 kl. 22:52 #

Hej åter igen E!

När det gäller kärleken så...kan du inte säga mer exakt när jag kommer träffa kärleken? Är de han som jag kommer gifta mig med eller är det ngn annan jag kommer träffa? Var kommer jag träffa honom??

Ha en trevlig dag!

Kram

Skrivet av butterfly84 den 28 januari, 2012 kl. 22:52 #

Hej Sonja!

Vilken underbar människa du är och stort grattis till vinsten!

Min dröm skulle vara att se min pappa få träffa min syster och hennes två barn, även om det vore för en helg eller vecka.
Min pappa har inte träffat min syster på 24 år, hennes bar han aldrig träffat.

Min syster blev kvar i hemlandet när resten av familjen flydde till Sverige, vi flydde undan tortyr och annat våld. Min pappa har bott i exil i Sverige sedan dess. Pappa är nu väldigt sjuk och har inte många år kvar. Då han inte har möjlighet att åka till hemlandet pga att han är efterlyst där, så är min dröm att få min syster och hennes barn till Sverige på en liten visit innan pappa går bort.

Sonja se till att njuta av pengarna och hoppas den utvalde verkligen får leva sin dröm till fullo.

Kram

Skrivet av Nelly den 28 januari, 2012 kl. 22:52 #

Är verkligen behov av en ny fin bil... Men pengar finns ej så jag hoppas att drömmen kan bli sann... Kanske mammas tänder OCKSÅ?

Skrivet av Anna E den 28 januari, 2012 kl. 22:52 #

Hej alla!
Vilken otrolig tur att vinna och ärva på samma gång, önskar dig lycka till med dina projekt och att ingen har mage att lura dig.
Läste om otäck olycka utanför Helsingborg
så tråkigt när sånt händer.
Själv tänkte jag prova isen i helgen förhoppningsvis håller den så man kan åka lite skridskor, bästa tänkbara blankis.

ha det gott alla
Bettan

Skrivet av Bettan den 28 januari, 2012 kl. 22:52 #

Betala min mammas tänder som skulle kosta minst 15 000:- ??? sist hon frågade om hjälp...

Skrivet av Anna E den 28 januari, 2012 kl. 22:52 #

Sonja!
Jag vill bara önska ett stort grattis till ditt arv och din vinst! Jag önskar dig all välgång och lycka du kan få och med dina egna drömmar också för du har ett väldigt stort hjärta som tänker på andra. I mitt eget fall önskar jag inget mer än att de här pengarna du vill dela med dig av hamnar någonstans där de kan göra stor nytta. Lycka till med ditt val, Sonja.

Och, Esmaralda, din blogg är fantastisk och så oerhört mångsidig :) - fortsätt så.

Stor kram till Sonja, till Esmaralda och alla andra på bloggen.
T

Skrivet av T den 28 januari, 2012 kl. 22:52 #

Grattis till pengarna! Du kanske kan uppfylla min dröm? Jag minns att esmaralda efterlyste julklappar för något år sen till en ensamstående mamma som vid ung ålder tvingats lämna sin familj ( jag minns inte omtändigheterna, kanske var det hedersvåld). Det var en ambitiös tjej med stora framtidsdrömmar. Hon pluggade och jobbade samtidigt som hon helt ensam tog hand om sin pojke som då gick på dagis. Tänk om hon kunde få köpa nya kläder och leksaker till sin son och få en resa betald med pojken i sommar?! Då skulle min dröm gå i uppfyllelse:-)Esmaralda har hennes kontaktinfo.

Skrivet av Louise den 29 januari, 2012 kl. 11:23 #

Vilken otrolig berättelse! Stort grattis till din säkrade framtid Sonja! :)
Jag har efter många års självförnekelse funnit något som jag gör bra. Är en rosad amatörmodell! :) Jag får förfrågningar från diverse fotografer men ekonomin sätter ständigt käppar i hjulet. Arbetslös under utredning för bokstavsdiagnoser, aspergers m.m.
Dels är det resor, dels bristfällig hudvård o jag har EN sak som jag inte riktigt trivs med... Själens spegel.... Det vore underbart att matcha resten av mig med lite ögonplastik så jag får globlinje på båda ögonen. O om möjligt en fond för transporter, hud-/hårvård, utrustning o dyl. Jag vill så gärna komma vidare med denna dröm! Mogen modell med karriär! *himlar*
Återigen stort grattis o tack för ditt generösa hjärta!

Skrivet av Anjo den 29 januari, 2012 kl. 11:23 #

Jag vill säga Grattis! Gör vad ditt inre säger att du ska göra med dina pengar! Varma lyckönskningar!

Skrivet av Fjäril den 29 januari, 2012 kl. 11:23 #

Gläds verkligen med dig Sonja! Så många gånger som man fantiserat om att vinna en stor summa pengar som gör en ekonomiskt oberoende. Vilken härlig känsla det måste vara. Själv har jag varit ensamstående med tre söner i tio år och det har varit tufft många gånger. Min stora dröm under dessa år har alltid varit att kunna spara ihop pengar till en resa åt mig och sönerna. Tyvärr har det kommit käppar i hjulet så som arbetslöshet och sjukdom. Men drömmen lever vidare. Har nu ett jobb på halvtid och söker med ljus och lykta efter mer. Det viktigaste i livet är dock att få vara frisk för är man inte det så hjälper inga pengar i världen.
Just nu lever jag i nuet och gläds åt småsaker som händer i vardagen. Lycka till med ditt nya liv Sonja!

En liten fråga till dig Esmeralda! Har fått kontakt med en man jag mötte på en uteservering för några år sedan, undrar vad han vill egentligen? Kan det bli en flirt? ;)
Kram C

Skrivet av Blueeyes den 29 januari, 2012 kl. 11:23 #

Åh, Sonja, vilken fin och godhjärtad människa du är med en så vacker naivitet man sällan ser hos annat än barn.
Jag vill helst att du håller i pengarna själv, tror tyvärr det är alltför lätt att du blir utnyttjad och även om pengarna går till någon behövande är risken ändå att man i längden gör dem en otjänst. När pengar kommer in i bilden händer något konstigt med människor, tyvärr.
Vill du hjälpa finns det många andra vägar att gå som jag personligen tror är bättre; hellre handfasta prylar som delas ut lite här och där en en stor summa till ett ändamål. Och tänk på att de riktigt stora drömmarna kan inte köpas för pengar.
Hur du nu än väljer att göra så hoppas jag att allt löser sig till det bästa för dig och de inblandade. Stor kram!

Skrivet av F den 29 januari, 2012 kl. 11:23 #

Hej alla Esmaraldadiggare...

När man är frisk har man tusen önskningar, när man är sjuk, bara en.

På den här bloggen ( se nedan ) finns en kvinna som kämpar för ett rättvisare Sverige och som kämpar för att rädda sin familj som hamnat i stora svårigheter på grund av sjukdom.

Medicin och behandling är oerhört dyrt när man tvingas betala allt själv och behandlingen är utomlans.

Läs gärna vidare här...

http://hemimammashetsiga.wordpress.com/2012/01/17/hemimammas-kamp-rapport-fran-ett-badkar-ute-pa-stormande-hav/

( Jag är ingen flitig bloggläsare, men brukar läsa Hemimammas och Esmaraldas blogg någon gång ibland...och tanken slog mig att Sonja och Hemimamma skulle passa bra ihop. )

Tjingeling!

Skrivet av S.O.S den 29 januari, 2012 kl. 18:56 #

Vilken fantastisk bra idé. Det man ger ut får man dessutom flerfaldigat tillbaka. Jag tänkte inte skriva, jag har pengar så klarar mig precis. Men så insåg jag att det inte var det som det handlade om, det handlar om att leva sin dröm. Jag har en dröm att få skriva en bok. Men tiden finns inte. Så min dröm är att kunna ta ledigt i sex veckor och ha tiden betald. Går det som jag vill kanske boken generar mer pengar, så jag också kan få lyckan att hjälpa någon annan - pay it forward!
Lilla fröken M

Skrivet av Lilla fröken M den 31 januari, 2012 kl. 14:43 #

Vi alla har en dröm!
Min dröm kommer nog alltid förbli en dröm, men en dag kanske jag har råd att förveklia den.

Min dröm: är att starta en insamligt av kläder och allt möjligt. Och få chansen att skicka det till Afrika, till behövande. Och att själv få ae när sakerna vi samlat in hamnar där det var menat. Att få chansen till att själv få uppleva det, att få hjälpa andra.

Skrivet av Mikaela den 24 april, 2012 kl. 09:40 #

Skriv en kommentar:
  • HTML Syntax: INTE tillåten