Advent - tänd ljus

27 nov kl 11:56, 2011

Skrivet av maskroskvinnan under kategorin Kärlek | 4 Kommentarer | Permalink

 

Vända mörker till ljus. Är det kanske det vi försöker just nu, i adventstider, med alla tända elljusstakar i fönstren? Alla ljusslingor som träs över träd och buskar i parker och trädgårdar och tänds. Hela hus som kläs in i kulörta blinkande lyktor så att de mer blir en trafikfara än hus.

Det första levande ljuset som vi är så många som tänder i adventsljusstaken idag. Antingen vi gör det av kristen tradition eller av något annat skäl. Kanske "bara" av gammal vana.

Vända mörker till ljus ...

Jag minns när jag började blogga här på Passagen att det var ett sätt för mig att försöka vända mörkret inuti mig till ljus. Jag ville se om mitt mörker därinne skulle ge vika om jag mitt i vintern la in bilder på vackra blommor, solstrålar, maskrosor, glittrande hav, glada ansikten, ljusa tankar, ord med tacksamhet som fick mig att känna glädje.

Till min egen förvåning hjälpte det. Jag mådde bättre inuti mig. Mitt mörker försvann allt mer, dag för dag. Genom det som först var en liten strimma av ljus genom en smal gång, spred sig ljuset och blev ett helt rum badande i ljus.

Ljuset vinner över mörkret.

Natten viker för dagen.

Hoppas ...

Tänd ljus.

Dela värmen.

Älska ...

Det är advent.

 

Trackback URL: http://blogg.passagen.se/maskroskvinnan/entry/advent_tänd_ljus
Kommentarer:

Mörka tankar blir inte så mörka längre när de skrivs på ljus bakgrund. Visst är det bra terapi att skriva. Tänk på så många litterära mästerverk som kommit av att författare måste skriva.
Tänk också så mycket ljusa förhoppningar som kan spridas.
Ha nu en bra och ljus dag....och nu finns ljus i nästan alla fönster.

Skrivet av liberum-weto den 28 november, 2011 kl. 15:43 #

Jag gillar också ljuset. Det hemtrevliga. Det stilla. Äntligen är mörka gråa novmeber över!

Men jag skulle kunna starta en "Bevara julstjärnan"-klubb. Stör mig på alla de som har månguddiga stjärnor i fönstret som snarare är indiska än juliga. För att inte tala om de som är 5-uddiga, som ju är en judisk symbol. Vilken paradox att ha en judisk symbol för en högtid som prisar Jesus som Guds son!
Jag är nog stockkonservativ, för jag gillar inte heller dem som har fler än en stjärna per hem.

Skrivet av S@ra den 29 november, 2011 kl. 08:10 #

Liberum: Så fint du skriver, Liberum, om hur mörka tankar kan förändras när de skrivs på ljusa bakgrund. :)

Visst är det härligt med alla ljus i fönstren nu! :)

Kram
Anna-Karin

Skrivet av Maskroskvinnan den 29 november, 2011 kl. 18:36 #

S@ra: Alla känner vi kanske olika kring vad som är rätt eller fel, vackert eller inte vackert. Och särskilt känsligt kan det där vara kring stora högtider som julen, tror jag. :)

Jag har i alla fall bara en enda julstjärna i vårt hus. Men hur många uddar har den? Hmm.. jag får gå och räkna, jag har inte en aning. :))

Visst är det härligt att november snart är över nu, jag har njutit varje dag som varit mild och grön och skön. Jag minns alltför väl den senaste långa vintern fortfarande, den räckte för två vintrar tycker jag i alla fall. :)

Kram
Anna-Karin

Skrivet av Maskroskvinnan den 29 november, 2011 kl. 18:40 #

Skriv en kommentar:
  • HTML Syntax: INTE tillåten