Om vårt nya liv som expats i en förort till Washington DC. Maken jobbar, jag studerar på distans och tar hand om markskötseln och barnen Hektor 8 år och Holger 10 år
« december 2014
tiontofr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
Idag

Sidvisningar idag: 287


RSS
Only in America - färgade havregryn
30 juni kl. 17:02

färgade havregryn

Only in America - är det nödvändigt att färga havregrynen. Sen kan man fundera på vilken färg de egentligen tillsatt och varför. Enligt mig så ser de ut precis som vanliga havregryn!Postat i: Granne med Obama  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Träning v 26
29 juni kl. 19:07

Mån 23 juni vilodag
Tis 24 juni gympapass med Actic
Ons 25 juni vilodag
Tor 26 juni - ca 6 km jogg
Fre 27 juni - ca 5 km jogg
Lör 28 juni - vilodag
Sön 29 juni - vilodagPostat i: Kropp & själ  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Träning v 25
22 juni kl. 19:04

Mån 16 juni Insanity
Tis 17 juni vilodag
Ons 18 juni PT
Tor 19 juni - vilodag
Fre 20 juni - vilodag midsommarafton
Lör 21 juni - 1 tim gym
Sön 22 juni - Hard Drive och Pilates express

 Postat i: Kropp & själ  Permalink   Kommentarer [0]  
 
33 grader varmt
18 juni kl. 12:47

Det är 33 grader varmt ute....i skuggan! Tur att jag har bilen. Det är helt enkelt för varmt för att gå hem från skolan. Övertygad om att barnen vill åka och bada har jag inte brytt mig om att åka och träna idag. Döm om min förvåning när de svettiga och rödblossiga barnen bara vill åka hem och äta glass.

- Men ett kvällsdopp då? försöker jag. Vi är för trötta för att bada deklarerar de båda två. Själv känner jag bara hur rastlösheten kommer krypande. Visserligen åkte jag till gallerian förut men det räcker inte för mig. Trots tröttheten går det med på att åka till gymmet och vara på Kidz club (för att spela X-box).

Barnen blir jättar bland de andra barnen (4-6 åringar) och jag är rädd att de ska ångra sig när de förstår att de måste spela ihop med de andra barnen. Men det går bra. Stolta och lite sturska över att vara äldst går de glatt in. Jag kär 30 min på joggingmaskinen och lite styrka men sen tar min inspiration slut. Jag måste be Mike visa mig lite fler maskiner så jag kan använda dem när jag tränar ensam.

Imorgon ska det blir 35 grader varmt........

 Postat i: Granne med Obama  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Tropiskt väder
17 juni kl. 19:29

Puh, det är så varmt och fuktigt ute att glasögonen immar igen när jag kliver ut ur den luftkonditionerade bilen. Trädens skuggor lindrar lite. Måndagspromenaden blir rask i vanlig ordning och rejält svettig. Svetten rinner längs benen och t-shirten är genomblöt. Skönt är det ändå....efteråt.....Postat i: Granne med Obama  Permalink   Kommentarer [0]  
 
En vanlig måndag
16 juni kl. 19:42

Måndagar är korta dagar för barnen. och således även mindre tid för mig att träna, handla, uträtta ärenden, städa. studera och laga mat. I princip så hinner jag ingenting så det gäller att prioritera. Förut brukade skolpromenaderna med Rufus gå snabbt men på senare tid går det vääldigt långsamt. Antagligen för att både barn och hund är påverkad av värmen.

Hur som helst så hinner jag bara hem och städa i köket innan jag "måste" åka till gymmet. Idag ska jag testa Insanity.

"Push past your limits with this workout packed with plyometric drills on top of nonstop intervals of strength, power, resistance, ab and core training moves. No equipment or weights needed. Just the will to get the hardest body you’ve ever had!"

Passet är tufft men inte värre än ett Hard drivepass, men jag är seg och får mjölksyra i benen nästan med en gång. Kan jag ha druckit för lite vätska igår (och ätit för många salta popcorn?). Mot slutet av passet känner jag att jag kommit igång och skulle gärna stannat kvar en stund till, men som sagt måndagar är korta dagar.

Jag har lovat barnen att jag ska ta med dem till poolen direkt efter skolan. Holger är förvånad. " Va, ska vi åka och bada?". Han beklagar sig över sina solbrända axlar och att han hellre vill leka med Ollie. Så det slutar med att jag och Hektor åker själva till poolen. Som tur är så är det Bring a friend-day på gymmet och jag har bjudit in Amy som kommer dit med Grant. Leksällskap för Hektor och pratsällskap för mig.

Både Hektor och Holger ska träna ikväll. Fast jag får muta Hektor med att om båda tränar så blir det middag på McDonald's- Precis när jag fått Hektor att gå med på träningen så deklarerar Holger att han har ont i magen och inte kan träna.....suck. Nåja, det blir middag på McDonald's, träning för Hektor och matshopping på Giant för mig och Holger.Postat i: Granne med Obama  Permalink   Kommentarer [2]  
 
Träning v 24
16 juni kl. 17:07

Mån 9 juni Promenad Scott's Run med Rufus
Tis 10 juni Paddle board med Marie
Ons 11 juni Cykel till gymmet, PT och sen cykel hem igen 
Tor 5 juni vilodag
Fre 6 juni 1 tim i gymmet
Lör 7 juni ROC-race 5 km
Sön 8 juni vilodag vid poolen :-)

 Postat i: Kropp & själ  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Plaska i Scott's Run
16 juni kl. 08:45

Rufus och Sikis

Rufus gillar promenaden, trots värme och luftfuktighet. Som en liten skugga följer han Sikis som gärna tar på sig ledarrollen. Tur att jag tog med mig en handduk. Det lär inte vara någon ren hund som jag ska lasta in i bilen.Postat i: Granne med Obama  Permalink   Kommentarer [2]  
 
Ridiculous Obsticle Corse Race
14 juni kl. 14:50

 

rocrace

Även kallat ROC-race går av stapeln idag. Jag har känt mig lite ambvivalent till loppet. Jag springer med N2 Shape-gänget, gymmet där jag brukade träna men som jag nu har övergett för ett annat gym. Jag är liksom inte med i gänget längre. Maken är dessutom bortrest så jag har fått hyra in Robin som barnvakt. Från början hade jag tänkt att Robin och barnen skulle följa med, men barnen talade dagen innan om att de inte var minsta intresserade av att följa med.

Dumt nog bokade jag in Robin samma tid som jag behövde ge mig av till loppet. Naivt att tro att överlämningen kan gå på bara 5 minuter. Dessutom var jag inte riktigt klar med mina egna förberedelser. 30 min efter planerad tid sitter jag i bilen med andan i halsen. Skickar iväg sms till Ellen och berättar att jag är sen. GPS:en i bilen vill lyckas inte hitta adressen så jag får köra med mobilen som vägvisare. 30 min före starten parkerar jag bilen. Springer sista biten och ringer upprepade gånger till Ellen. Kollar mailen ang mötesplats. Vi ska träffas vid incheckningen. Ställer mig i kön och är tok-irriterad. Tok-irriterad på mig själv men även på Ellen som inte har svarat på mitt första sms eller skickat ett eget till mig. Incheckningskön går väldigt långsamt. Tar mod till mig och frågar artig alla som står framför om jag får gå före i kön. Eftersom Michelle hämtade ut mitt startpaket före mig är jag orolig att jag inte ens ska få komma in i området. Men det ordnar sig. Jag får en ny startlapp och kommer in på området. Nu gör det inte så mycket om jag inte hittar de andra. Det viktigaste är ju att jag får springa. Turen är med mig och i kön till väskinlämningen hittar jag resten av laget. Puh, nu kan jag äntligen pusta ut.

Starten går och det gäller att springa på till första hindret för att slippa köa. Trots den senaste månadens träning känner jag att just löp-flåset inte är det bästa. De första hindrena är lätta, och inte heller särskilt roliga. 4:e hindret är ett skumhinder. Man ska helt enkelt ta sats och slänga sig på magen i skummet. Sen gäller det att glida så snabbt och långt som möjligt. 6:e hindret är armgång. Inte min starka sida direkt. Jag funderar på om jag ska hoppa över det. Men skam den som ger sig och jag lyckas i alla fall "gå" fyra ribbor. 7:e hindret är riktigt roligt. Man ska springa över en tjock bom samtidigt som en jättearm roterar över. Är man inte tillräckligt snabb eller alert kan man få sig en rejäl smäll och åka av.

Sista rutschkanan

8:e hindret är en stor hoppborg som man ska studsa sig igenom. Går ju så klart att gå/springa också men det är inte lika roligt. 9:e hindret är The wreckingball (varför spelar de inte Miley Curys låt kan man undra?). Vattnet är bara 4 feet djupt men i sann amerikansk säkerhetsanda delas flytvästar ut till alla. Skrattretande tycker jag först men inser sen att det här med simkunnighet nog inte är en självklarhet för alla.  Två stora bollar roterar snabbt och slår ner de flesta av löparna. Jag vill helst undvika att bli blöt och försöker tänka taktiskt. Bollarna snurrar åt motsols, samma som jag ska springa. Jag går ut så långt jag kan utan att hamna i bollarnas bana. Så när en passerat tar jag sats och springer så fort jag kan. Jag har ingen aning om hur nära den andra bollen kom, men jag får beröm av kommentatorn.

Fast det där med att försöka undvika vatten har jag inte så mycket för. Nästa hinder är en gigantisk rutschkana där man åker på en stor badring ner i en bassäng med vatten. Visserligen bara knädjupt men ändå..... Det är bara att le, njuta av färden och konstatera att kallt vatten är ganska skönt när temperaturen närmar sig 30 grader. Sista hindret är även det en vattenrutschkana..... och sen var det roliga slut. Inte mina snabbaste 5 kilomter men defintivt roligaste. Nästa vår tror jag bestämt jag ska försöka få ihop ett Sverige-lag. Men först vill jag testa ett mud-race!

Barnen är inte det minsta ledsna över att ha missat sin mammas lopp. Robin tog nämligen med sig dem till gymmet och tillrbingade hela eftermiddagen med dem vid poolen.Postat i: Granne med Obama  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Träning v23
12 juni kl. 12:48

Mån 2 juni Promenad/jogg Scott's Run med Duke
Tis 3 juni Body Combat
Ons 4 juni PT och Power yoga 
Tor 5 juni Paddle board med Marie
Fre 6 juni vilodag
Lör 7 juni Hard drive
Sön 8 juni Hard drive och Pilates expressPostat i: Kropp & själ  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Holger testar grupppträning
11 juni kl. 19:20

Kasta bollen går också bra
Medan Holger tränar roar sig Hektor på squash-banan.

Letandet efter en bra och rolig träningsform för Holger går vidare. Att gå med mamma på olika träningsklasser var ingen större hit så när Mike berättar om gruppträning för ungdomar blir jag eld och lågor. Det är som personlig träning fast i en liten grupp på 8 barn. Förutom att han får bra träning så är det här kanske också ett bra sätt att träffa nya kompisar.

Det blir till att köra skytteltrafik för mig ikväll. Hektor ska först till Tae Kwon Don, sen kan jag lämna Holger innan jag måste tillbaka och hämta Hektor för att slutligen hämta Holger.

När vi kommer till gymmet möts vi av en rejält svettig Holger. Uppenbarligen har de tränat hårt. När jag frågar honom om det har varit kul svarar han "Ok" med en axelryckning men sen när vi sitter i bilen är han desto mer entusiastisk och säger att han vill gå även nästa vecka. Det är bra att han får prova två gånger innan vi bestämmer något. Det är nämligen inte den billigaste formen av träning. 225 usd i månaden kostar det att träna 2 ggr/vecka.Postat i: Våra resor  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Viktigt med vikt?
11 juni kl. 09:02

- Släng ut vågen, säger Mike min personlige tränare när jag beklagar mig över att jag inte går ner i vikt. Och visst har han rätt. Vad man väger spelar ingen roll. Jag ser ju i spegeln och märker på kläderna att jag har gått ner i vikt, eller rättare sagt omvandlat en hel del fett till muskler. Men det känns ändå konstigt att vågen visar på 4 kg mer än det som jag tidigare haft som min målvikt. Kommer jag att ligga kvar på den här vikten när jag fortsätter att träna eller kommer jag t.o.m att gå upp i vikt. Och hur ska jag mäta att jag går åt rätt håll.

Eller ska jag kanske ta och verkligen lyssna på Mike och slänga ut vågen? Mike protokollför all träning och kan ju se om/att jag förbättrar mig, dvs blir starkare och snabbare. Det är kanske det som är det vikt:iga? Att bli starkare och snabbare istället för bara smalare?Postat i: Kropp & själ  Permalink   Kommentarer [4]  
 
Läckert med lila
8 juni kl. 13:28

lila från Nike

Mycket träning kräver många träningskläder. I vanliga fall brukar jag använda samma träningskläder två gånger. Det brukar räcka att bara vädra ur dem. Men nu svettas jag så mycket att kläderna får åka i tvätten med en gång. Eftersom jag tränar varje dag (men inte tvättar varje dag) behöver jag mer kläder. Dessutom vill jag ha kortare tights och linne med större rörelsefrihet för armarna. Idag blev det ett lila set från Nike som inhandlades.Postat i: Granne med Obama  Permalink   Kommentarer [1]  
 
Provar tak-poolen
7 juni kl. 15:09

 

Skönt med svalka

Det är riktigt varmt ute och temperaturen närmar sig 30 grader C. Holger kommer att bada hos Tucker och jag blir själv lite badsugen. Tur att det finns tre pooler vid gymmet. För att Hektor ska ha någon att leka med bjuder vi med Grant. Det kostar 10 usd att ta med en gäst (barn) men det kan det vara värt. Först testar vi takpoolerna. Visserligen är det skönt med en pool utan avspärrningar för motionssim men det finns heller inga saker att leka med. Efter en stund går vi till den nedra poolen där det finns simfenor och flytgrejor.

Familjemedlemsskap kostar en hel del (153 usd/mån) men det är värt det för att få tillgång till pool.Postat i: Granne med Obama  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Fyndar på garagesale
7 juni kl. 13:03

 

Fel säsong?

Holger ska hem till Tucker. Maken ska skjutsa Hektor till träningen så vi får ta apostlahästarna. Det är synd att det inte finns trottoar hem till Tucker för då hade Holger kunnat cykla själv. Å andra sidan är det trevligt med en promenad/pratstund på tur man hand. På vägen dit passerar vi en garage-sale. Det är alltid roligt att fynda!

Tyvärr finns det mest småbarns-leksaker, men en hel del prydnadssaker. Bl.a. Halloween- och julsaker. Jag köper flera stora trädgårds-spöken som vi kan pynta huset med i höstPostat i: Granne med Obama  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Bjuder svenskättlingar på svensk tårta
6 juni kl. 19:53

 

Resterna av tårtan...

Grants pappa har svenska rötter så vad hade väl varit bättre än att bjuda hela familjen på en svensk midsommarmiddag? När det började uppstå rykten om att makens arbets tänkte arnordna något på midsommar bestämde vi oss för att bjuda på en vanlig fredagsmiddag istället. Jag tycker det är hopplöst att servera varm mat och bestämmer mig för att göra en pastasallad istället. Eftersom smakinriktningarna är olika ställer jag fram allting och så får var och en blanda sin egen sallad. Något jag ska erkänna inte blir så bra. Salladen hinner liksom inte riktigt blanda sig.

Hektor har gjort en pizza, men eftersom jag antagligen blandade ihop fahrenhet och celcius blir det inte riktigt bakad. Min helt och hållet hemmagjorda jordgubbstårta blir sådär. De amerikanska jättejordgubbarna är hårda och går inte riktigt att mosa med gaffel. Nackdelen med att mosa med mixerstaven är att det nog blir lite för bra. Suck, hur svårt ska det egentligen vara att få ihop lite god mat? Nåja, gästerna verkar nöjda och det blir en trevlig kväll (ändå).Postat i: Granne med Obama  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Kayak på egen hand
6 juni kl. 11:18

ingen kö på vardagar....

Säsongskort har flera fördelar:
 - det känns som om det är gratis
 - man kan paddla hur länge som helst
 - man kan paddla hur många gånger som helst
 - 20% rabatt på ytterligare kajaker/paddleboards
 - kortet ska "tjänas in" dvs det blir verkligen av och inte bara prat

I dag lyckades jag tyvärr inte få med mig någon så jag ger mig iväg själv. Till några av grannarnas förskräckelse. "Va, ska du paddla själv?". Det är klart att det alltid är bra att vara flera men så länge vattnet är lugnt och vindarna ljumma ser jag ingens större fara med att paddla själv. Jag har flytväst och det brukara vara rätt gott om andra som är ute på Potomac. Vädergudarna är med mig och det blir en skön tur i solskenet.Postat i: Granne med Obama  Permalink   Kommentarer [2]  
 
Hektor provar PT
4 juni kl. 18:54

Hektor med Mike

I medlemsskapet ingår en timmes gratis träning med personlig tränare. Först antog jag att det bara gällde maken och mig men Mike informerar mig om att det naturligtvis även gäller barnen. Jag har visserligen ingen tanke på att investera i personlig tränare åt barnen men det kan ju vara kul för dem att prova. Hektor ärt lite blyg först och jag stannar kvar i närheten. Efter några minuter märker jag hur han slappnar av (munnen går i ett) och han har inga problem att släppa iväg mig till gymmet.

Efteråt möts jag av en svettig och entusiastisk Hektor som frågar när han ska få träna med Mike igen. Ledsen, min lilla gubbe men din mamma vill inte investera  75 usd/timme i din träning. Det får räcka med de 185usd/månad som vi betalar för Tae Kwon Don.Postat i: Hektor  Permalink   Kommentarer [0]  
 
Vinyasa yoga och PT
2 juni kl. 21:19

Försöker klämma in ett extra träningspass i dag. Valet står mellan Vinyasa Yoga före träningen med Mike, eller Power yoga efteråt. Jag väljer det första. Enligt beskrivningen handlar Vinyasa yoga mest om att stretcha och öka rörlighten i kroppen medan Power yoga mer handlar om styrka. Dessutom brukar jag vara rejält svettig, trött och hungrig efter ett pass med Mike så Vinyasa känns som det bästa alternativet.

Vinyasa-passet leds av en ung tjej i 20 års åldern. Hon är vig, balanserad, stark och smidig i sin kropp, dvs allt det där som jag inte är. Visserligen är det bra att träna upp flåset och styrkan men jag önskar ibland att de hade fler pass som var enbart inriktade på vighet och rörlighet. Kanske jag ska ta och boka in ett privat pass för att få lite tips på hur jag ska få bort stelheten i kroppen. Under det här passet kände jag mig stel som ett kassaskåp!Postat i: Kropp & själ  Permalink   Kommentarer [0]  
 
2 veckor utan socker (nästan)
2 juni kl. 16:55

Det gick riktigt bra att vara utan socker i två veckor. Eller ja, nästan två veckor blev det. I lördags syndade jag ju med lite Häagen Dasz glass. Mums, vad gott det var. Och som ett brev på posten så kom sockersuget tillbaka. Både i går och i dag har jag känt av det. Men jag ska hålla mig ifrån det ändå fram tills på lördag. Då har vi gäster och det skulle ju kännas konstigt om jag inte äter av efterrätten.Postat i: Kropp & själ  Permalink   Kommentarer [0]