WHO vill ha alternativmedicin

08 apr kl 16:31, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 0 Kommentarer | Permalink

I framtiden måste vi befästa tillgång till en hälso- och sjukvård som på ett säkert och effektivt sätt integrerar traditionell, komplementär och alternativ medicin (TM/KAM). Det är en mänsklig rättighet.   - Dr. Margaret Chan, generaldirektör för Världshälsoorganisationen WHO, i slutet av 2013 om sin nya strategi på området.

Fakta: Hälso- och sjukvårdskostnaderna i Sverige ökade med över 50 procent mellan 2001 och 2011. Kostnaderna för kroniska sjukdomar beräknas uppgå till 70 procent av de totala hälsovårdskostnaderna. Kroniska sjukdomar utgör även den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Enligt professor och överläkare Yngve Gustafson uppgår kostnaden för biverkningar av läkemedel till 15 miljarder kr per år (medan själva vårdkostnaderna kostar 30 miljarder).

Vi behöver ett nytt tänkande för det nuvarande sjukvårdssystemet fungerar inte och håller på att kollapsa…

Så WHO:s generalsekreterare Dr. Margaret Chan har förstått läget och uppmanar nu nationerna att integrera traditionell medicin (TM) och komplementär och alternativ medicin (KAM) i den etablerade medicinen. Hon säger bl a följande:

Genom strategin önskar WHO stödja medlemsländerna att:

 • ta tillvara de möjligheter som TM/KAM kan bidra med för att förbättra människors hälsa och välbefinnande
 • utveckla personcentrerad vård
 • uppnå universell tillgång till hälso- och sjukvård.

Vidare vill WHO verka för att främja en säker användning av effektiva behandlingsmetoder genom:

 •  reglering
 • forskning
 • lämplig integrering av TM/KAM produkter och vårdgivare i nationella hälso- och sjukvårdssystem.

För att nå dessa övergripande mål råder Världshälsoorganisationen medlemsländerna att:

1) bygga upp en kunskapsbas och formulera nationella riktlinjer.

2) stärka arbetet kring kvalitet, säkerhet och effektivitet genom reglering.

3) verka för en universell tillgång av hälso- och sjukvård genom lämplig integrering av TM/KAM och egenvårdsmetoder i de offentliga nationella hälso- och sjukvårdssystemen. Läs mer här på Integrativecare.se:

Länk till WHO Traditional Medicine Strategy

WHO vill att traditionell och alternativ medicin ska integreras på ett säkert sätt i vanlig sjukvård även i Sverige. Så bra säger jag!  

 

 

Mota förkylningen!

31 mar kl 15:06, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 1 Kommentarer | Permalink

 

Här är mina hälsotips för att hålla vårförkylningen borta.

Ladda med mineraler! De är centrala för vår kropp och enzymernas funktio – och eftersom vi inte själva kan tillverka de livsnödvändiga mineralerna måste vi få dem via födan. Därför är det viktigt att maten har en hög halt av mineraler (som zink, järn och magnesium), men tyvärr går det inte att få i sig ett fullvärdigt spektrum via maten som odlas på urlakade jordar.

Därför rekommenderar jag Holistics Anti-v eller Immune-boost, som består av renade humusextrakt (humussyror) + källvatten som ger 70-80 olika mineraler och spårämnen. Många av dessa får vi alltså aldrig i oss via den vanliga kosten, och jag tar dessa tillskott varje dag. Dessa finns i välsorterad hälsokost eller kan beställas här!

Detta stärker immunsystemet och en rad andra funktioner i kroppen. Men det riktigt intressanta är att humussyra är vetenskapligt visat effektivt mot samtliga kända virus. Det blockerar viruset så att de inte fäster på kroppens celler, och därför inte kan ta över cellen för att föröka sig. Samt kan även bidra i tillfrisknandet när man redan smittats.

Humussyran binder både till virus och tungmetaller och fungerar som utrensare i kroppen. Humussyran lägger sig som en film (coating) på viruset vilket gör att det inte kan fästa på cellmembranet. När viruset inte kan fästa så kan det heller inte ta sig in i värdcellen och ta över den för sin reproduktion och därmed avstannar angreppet.

Bra att ta mot förkylning är även:

C-vitamin 1–4 g per dag, för C-vitamin är helt nödvändigt för infektionsförsvaret och har stark antiinflammatorisk verkan. Finns både som tabletter och pulver hos Holistic, och föredrar det senare.

D-vitamin 2000 IU per dag och zink (20−40 mg dagligen). D-vitamin är helt nödvändigt för ett fungerande och starkt immunförsvar, och mineralet zink är virusdödande och behövs för sårläkning och bildning av antikroppar.

• Hälsosamma tarmbakterier är viktigt skydd mot patogena bakterier och tar Holistics Lactovital som överlever det låga pH i magen så de kan ha sin effekt i tarmen.

• I perioder tar jag propolis, som är bikitt som innehåller många bakteriehämmande ämnen, samt Echinacea force som är suveränt mot halsinfektioner.

• Fiskolja varje dag som ger omega 3-fettsyror som bl a stärker slemhinnorna i munnen och svalget. Jag köper den bästa kvaliten från Arctic-Med.

• Dessutom äter jag morötter varje dag – både råa o lätt kokta – för det ger bl a beta-karoten och A vitamin. A-vitamin stärker slemhinnorna och Betakaroten är ett förstadium till vitamin A som har samma effekter men även fungerar som antioxidant: skyddar mot cellskador (speciellt på DNA och membran).

• Dricker två till tre koppar grönt te, ekologiskt senchaté, var morgon, och det innehåller rikligt med bioflavonoider.

• Att basa kroppen med bikarbonat är utmärkt för att motverka både försurning och förkylning! Då tar man en halv till en tsk i ett glas vatten under två veckors tid och det är mycket välgörande för hela kroppen.
 
• Dessutom rekommenderar jag varma långbad med såpa för det är basiskt och rensar kroppen rejält via huden. Du kan ta grumme citronsåpa men ännu hellre naturlig Hälsingesåpa, tag 2 dl i ett badkar varmt vatten och om du stannar i 2-3 timmar blir det ännu bättre effekt på en mild utrensning via huden. Töm ut och fyll på med hett vatten så du håller värmen.

Din kropp är värd det bästa – och du är värd att vara så frisk du kan!  

Peace of Mind

26 mar kl 10:44, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 0 Kommentarer | Permalink

Oro, stress och negativa tankar skapar mycket ohälsa – i onödan – och mitt nya seminarium handlar om hur man kan känna inre frid och vara nöjd – utan dåligt samvete – oavsett hur man har det. 

Allt för många har stress och oro i vardagen – och har svårt att bryta det trots att man vet att det sliter på kropp, sinne och relationer. Här får du reda på sätt att hantera och bli av med dessa negativa tankemönster. 

Det jag vill dela är hur man bjuder in frid mitt i utmaningen. Du får praktiska övningar och konkreta redskap, baserat på det jag forskat fram de senaste åren och vad jag lärt mig av min egen hälsoprövning sen 2011.

Jag tar upp smärtkroppen och lyckokroppen, vad de är och hur man kan läka smärtkroppen och öka lyckokroppen – bliss body. Även om varför många kan känna skuld i att må bra? Om Medberoende och hur man läker det. Det känns spännande o roligt att dela med mig av detta nu för första gången!

Det är en mycket konkret föreläsning med övningar och råd samt bilder.

Denna en timmes föreläsning finns nu nyinspelad som mp3-ljudfil, och betala in 180 kr via paypal till mejl 4info@sannarelations.com  o sänd sedan kopia på inbetalningen till samma mejl så kommer det i internetposten! Du får även bilder till presentationen.

Omdöme om föreläsningen: 

Tack Sanna, för att du delar med dig av hur du utvidgar din inre kärleksenergi! Det är precis så vi alla kan hjälpas åt som motkraft till den smärtkropp som vi göder i oss själva och därmed i oss alla gemensamt. Du beskriver på ett enkelt och tydligt sätt ett av vår tids största hot mot hälsan och ger hopp om att vi kan bekämpa den.  

Annica Ackemo  

 

 

Sann humanism

21 mar kl 10:18, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 1 Kommentarer | Permalink

Det är viktigt att stödja sann humanism i samhället, den som värnar om humanismens innehåll och grundvärderingar om tolerans, respekt och medkänsla. Tyvärr har av en högljudd grupp kapat begreppet humanism i Sverige, och gjort vad de kunnat för att sätta de mänskliga rättigheternas grundprinciper ur spel. 

Därför bildades förenngen Humanism & Kunskap (HK) i december 2011, och tack vare föreningen har medlemmar fått stöd och förföljelse av oliktänkande har minskat radikalt.

Därför är det viktigt att stödja denna förening och det gör du här: Årsavgiften för 2014 är för Medlem 300:- för Stödmedlem 100,- att betala på Plusgirokonto nr är 320793-3.

De har åstadkommit följande:

HK har tagit plats på Google 

HK ville erbjuda en samlingspunkt och visa upp humanismens grundvärden. Inom några år har vi tillfört våra perspektiv och antihumanisternas dogmer är inte längre ensamma i media och på google. Tidigare dominerade man till näst intill 100%. Vi har kilat in oss där. Men mycket återstår.

HK har utvecklat Vetapedia

Deras medlemmar har också utvecklat Vetapedia som ett alternativ till Wikipedias ofta ideologiskt styrda artiklar då antihumanisterna bestämt sig för att kontrollera för dem angelägna artiklar där. HK har därvid lag även avslöjat sådana strategier och medverkat till att rensa på Wikipedia. Folkbildning är ett viktigt syfte därför presenterar HK kunskap som trängts undan.

HK har skapat förutsättningar för Humanism och ett medmänskligare samhälle.

Vi arbetar för kunskapsbildning och för en verksamhet med uppbyggande innehåll. Vi arrangerar seminarier, resor och samkväm i humanismens anda. På detta sätt stärker vi både enskilda och samhälle att utveckla medmänsklighetens principer.

Vi deltar i sammanhang där vi utvecklar ny kunskap och vetenskap såsom i Toward a science of consciousness

Och jag skrev "vi" här för det är ju vi när alla involverar sig i gemenskapen. Förlj dem på: Facebook:  Hemsida: 

Läs även denna: Tillämpad empati kan förändra hela samhället

 

Var nöjd med livet!

12 mar kl 08:17, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Blandat | 1 Kommentarer | Permalink

Ibland är det bästa man kan göra – att vara nöjd med livet precis som det är!  

 

Befria dig själv!

08 mar kl 08:24, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 0 Kommentarer | Permalink

På webinariet i morgon presenterar jag ett nytt sätt att se orsaken till stress, oro o smärta – samt hur man befriar sig från det. Har fått flera insights – och det blir en ny bok sen! För det verkar som jag är här för att gå till botten med detta med självläkning… Info här!

Kollar lite data och finner 28 000 vetenskapliga artiklar på "pain + body", 560 på "love + body" och 80 på "bliss + body". Och så undrar vi varför världen inte rör sig framåt mot något bättre… Put your energy in what you want to expand!  

 

Celebrate the Feminine!

08 mar kl 08:22, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 0 Kommentarer | Permalink

Glad kvinnodag! Today I celebrate the Feminine Spirit – which is everywhere and especially in Women! 

Nu vet jag varför det inte går att ladda upp bilder här – hade maxat bildutrymmet! Så börjar rensa så jag kan lägga upp mer. Det har varit lite tyst här ett slag… men jag är aktiv på FB.

Någon hjälpte mig att kopiera ner alla sidor här på bloggen – och det visade sig vara 2500 sidor!!  Hoppsan,har visst skrivit ett par böcker vid sidan om de senaste fem åren. Tar det därför lite lugnare här, behöver få klart flera bokprojekt. Men först ut är webinariet om Peace of Mind imorgon.

 

 

Fem steg till inre frid

27 feb kl 11:29, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 1 Kommentarer | Permalink

 Fem steg till inre frid…

• Ta bort habegäret – ägande är bara en illusion. Allt är till låns ändå… 

• Sluta jämföra dig med andra. De gör sin resa och du gör din resa… Gör det som gör dig glad istället för att bry dig om vad andra tycker om det du gör! 

• Var tacksam och glad för det du har och det som fungerar. Ju mer fokus du lägger på detta, desto mera får du av det.

• Underlätta och gör gott för andra människor varje dag. 

• Rensa och släpp taget om saker ofta. Res bara i livet med det och dem som du verkligen vill ha!

Hör mig berätta mer om detta och annat på webinariet “Att kunna känna inre frid och vara nöjd utan dåligt samvete - trots stress i vardagen och ont i kroppen” med Susanne Billander den 9 mars! Detta lyssnar du enkelt på via din dator eller telefon, och kan sedan höra det flera gånger efteråt.

Kan inte ladda upp bilder här av någon anledning, så se bilden Fem steg till inre frid här!

 

Webinar om inre frid

10 feb kl 09:06, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 0 Kommentarer | Permalink

Nu ger jag ett nytt webinar den 9e mars :

"Att kunna känna inre frid och vara nöjd utan dåligt samvete - trots stress i vardagen och ont i kroppen”

Många har stress i vardagen och vet att det sliter på kropp. sinne och relationer. Vad är det då som gör att det är lätt att fortsätta i det vana mönstret fast vi innerst inne vet att det leder till ohälsa? Andra har återkommande smärta och diffusa symtom som ger oro och obehag i vardagen. Konstant oro tar mycket energi, och det finns bra sätt att hantera och bryta det.

Jag ger detta tillsammans med Susanne Billander, expert och utbildare inom Metamedisin och författare till boken “META-Medicin – Hemligheten bakom cancer och andra sjukdomar”. Vi tar upp:

 • Bli medveten om roten till dåliga samvetet
 • Hur man hanterar oväntad smärta och oklara symtom
 • Praktiska övningar som bryter negativa cirklar och gör dig lugn och nöjd i nuet.
 • Hur energiband till våra nära och kära håller oss tillbaka
 • Avslutar med en guidad grupp healing för att frige mönster och känslor som dyker upp under webianret.

Vi diskuterar dessa och delar kunskap och erfarenheter via detta webinar – vilket betyder att du kan deltaga och lyssna var ifrån du önskar.

Datum och tid: Söndag 9 mars kl. 13 svensk tid. Om du inte kan vara med live, då kan du lyssna på inspelningen och även ladda ner den.

Webinartid: 1,5 h Pris: 260 kr

Anmäl dig här!

 

Medberoende vanligare än vi tror

11 jan kl 07:00, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 2 Kommentarer | Permalink

Medberoende är närhet som har gått fel – och det är vanligare än vi tror för att många tränas in i det sen barnsben. Medberoende kan definieras som ett "patologiskt ansvar för och omhändertagande av andras känslor och beteenden”

Medberoende innebär att ditt välbefinnande är beroende av hur andra människor mår. Det är att ta ett oproportionerligt stort ansvar för andra och deras agerande. Dessa personer kanske får mer utrymme än du själv i ditt liv. Det kan vara att leva genom en annan människa, och då lever man inte sitt eget liv. 

Det har givetvis djupgående konsekvenser och påverkar ens hälsa. De som har trötthet som är svår att bli av med, utbrändhet etc bör se närmare på detta med medberoende. Det kostar mycket – både ohälsa och pengar i sjukården.

Medberoendets mönster & karaktärsdrag

Dessa mönster och karaktärsdrag erbjuds som verktyg för stöd i min självutvärdering. De kan i synnerhet vara hjälpsamma för nykomlingar.

Förnekelsemönster:

 • Jag har svårighet att identifiera det jag känner
 • Jag förminskar, ändrar eller förnekar hur jag verkligen känner
 • Jag upplever mig själv som totalt osjälvisk och hängiven andras välmående

Mönster av låg självkänsla:

 • Jag har svårigheter att ta beslut
 • Jag dömer ut allt jag tänker, säger eller gör som i grova drag aldrig ”tillräckligt bra”
 • Jag blir besvärad av att ta emot erkännande och beröm eller gåvor
 • Jag begär inte av andra att tillgodose mina behov eller önskningar
 • Jag värderar andras godkännande av mina tankar, känslor och beteende framför mitt eget
 • Jag upplever mig inte som en älskvärd eller betydelsefull person

Eftergivenhetsmönster:

 • Jag äventyrar mina egna värderingar och integritet för att undvika avvisande eller andras ilska
 • Jag är väldigt känslig inför hur andra känner sig och jag känner detsamma
 • Jag är extremt lojal, håller mig kvar i skadliga situationer för länge
 • Jag värderar andras åsikter och känslor mer än mina egna och är rädd för att uttrycka mina egna åsikter och känslor som skiljer sig åt från deras
 • Jag åsidosätter mina egna intressen och hobbys för att göra det andra vill
 • Jag nöjer mig med sex när jag vill ha kärlek

Kontrollmönster:

 • Jag tror att de flesta andra människor är oförmögna att ta hand om sig själva
 • Jag försöker övertyga andra i vad de ”borde” tänka och hur de ”verkligen” känner
 • Jag blir förbittrad när andra inte låter mig hjälpa dem
 • Jag erbjuder frikostigt andra råd och vägledning utan att jag har blivit tillfrågad
 • Jag överöser de jag bryr mig om med gåvor och tjänster
 • Jag använder sex för att få gillande och för att bli accepterad
 • Jag behöver vara ”behövd” för att kunna ha en relation till andra

Nästa inlägg handlar om vad man kan göra för att bryta detta. Jag rekommenderar 12-stegsgrupper och i Sverige finns t ex Alanon och CoDA - Codependant anonymous o mer info här!

Fler länkar o ref här!

 

Ny artikel om medberoende!

08 jan kl 09:15, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 0 Kommentarer | Permalink

Stor artikel om medberoende och nya romanen Guldburen i Expressens nya tidning Min Hälsa – finns i handeln idag! 

Läs smakprov här!

Gott nytt år!

01 jan kl 13:42, 2014

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 0 Kommentarer | Permalink

Jag önskar alla ett fantastiskt Gott Nytt 2014 – The great Heart-opener!  Welcome to the Golden Heart Age…

Nu tar jag en paus här ett tag framåt, blir nåt enstaka inlägg som när intervjuer publiceras och när hemsidan för "Solhotten – Center för självläkning" kommer upp. Ha det gott! 

 

Årets hälsoprodukt 2014!

31 dec kl 10:35, 2013

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 0 Kommentarer | Permalink

Detta blir årets hälsoprodukt 2014! En probiotiska intim creme som återställer balansen i kvinnor underliv o tar bort torrhet ömhet i underlivets slemhinnor – samt motverkar att man måste kissa ofta, speciellt på natten. 

Företaget Ellens Probiotisk Utvärtes Intim Crème är en världsunik produkt som Ellen AB själva har utvecklat. Jag har testat denna i snart två månader och bara på ett par dagar märkte jag ordentliga förbättringar – och då var jag inte ens medveten om att jag hade nåt problem. 

Idag är torrhet, irritation och dålig lukt är vanliga underlivsbesvär bland kvinnor i alla åldrar. Klart att det är besvärande och stör – massor av kvinnor har berättat det för mig. Hos många påverkas även sexlivet negativt, fr a av torra slemhinnor eller sveda, men det finns hopp alltså!

Eftersom även män indirekt har glädje av denna produkts effekter så utnämner jag den tveklöst till årets hälsoprodukt 2014.

Fakta:

Nya hygienvanor, träningsformer som spinning och ändrade sexvanor är några faktorer som kan påfresta underlivet. Överdriven underlivshygien medför att många tvättar bort de naturliga och skyddande laktobacillerna. Samt att en kost med för mycket kolhuydrater och upprepade antibiotikakurer kraftigt stör kroppens naturliga balans. Följden blir att den känsliga huden i underlivet blir torr och skör. 

Intimprodukten från Ellen innehåller probiotika och är baserad på vegetabiliska fetter och oljor, och innehåller bara naturliga ämnen. Cremen skyddar underlivet och har en smörjande effekt. Mjölksyrabakterierna hjälper till behålla en god bakterieflora och stärka kroppens eget skydd.

Intimcremen är ett resultatet av svensk forskning och har utvecklats speciellt för att skydda den känsliga huden och slemhinnorna i kvinnans yttre intimområde. Probiotisk Utvärtes Intim Crème innehåller Lacto Naturel (LN), en blandning av mjölksyrabakterier från tre patenterade stammar: L. fermentum LN99, L. rhamnosus LN113 samt L. gasseri LN40. Dessa finns naturligt i friska kvinnors underlivsflora.

Du kan köpa ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème här: och just nu är det extrapris!  Jag rekommenderar alla kvinnor att testa denna produkt!

Så här säger kvinnorna i en användarstudie:

 • ”Klådan har minskat”
 • ”Skön känsla när man smörjt in sig. Jag är mycket nöjd med Ellens intimkräm”
 • ”Krämen har förbättrat känslan i underlivet, bland annat när man torkat sig efter toalettbesök” ”Lätt att applicera”
 • ”Väldigt enkel att använda. Kladdar inte på trosorna. Vardagen fungerar enklare”
 • ”Mycket bra produkt! Har redan rekommenderat vidare”
 • ”Inte lika torr i underlivet”
 • ”Om ni visste vad jag har letat efter en produkt liknande denna!”
 • ”Den bästa intimkräm jag prövat”
 • ”Jag kommer att använda den 1-2 gånger i veckan – alltid!”
 • ”Härligt att få känna sig fräschare”
 • ”Har tidigare haft stora besvär efter samlag, krämen har hjälpt mig jättemycket”
 • ”Kände förbättring snabbt. Bra intimkräm!”
 • ”Det här är en produkt för mig. Generellt sett blev allt fräschare och bättre i underlivet.”
 • ”Känns som slemhinnorna fungerar bättre”

OBS! enstaka kvinnor kan uppleva en smärre och lokal sveda i början. Detta är snabbt övergående vid fortsatt användning och beror oftast på att man har mycket torra och sköra slemhinnor.

 

Sweden a fat pioneer!

30 dec kl 06:13, 2013

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 1 Kommentarer | Permalink

It's time to be a bit proud in Sweden, as the people have adopted a healthier low-carb, high-fat diet more than any other country!  Read the foolowing that I got in my mail

Sanity is finally ruling nutrition, at least in Sweden.  Few subjects, in medicine, find less agreement than the topics of nutrition and optimal diet. Nobody disputes that a good diet properly digested is critical for regaining and maintaining good health.  However, what comprises that good diet remains deeply controversial today.  However a glimmer of dietary sanity might finally be arriving, at least from a Swedish perspective.

High-fat, low-carb is the healthiest dietary regimen for most people.  A two year study by the Swedish Council on Health Technology Assessment reviewed 16,000 studies published through May 31, 2013.  Very significantly, the committee found that,

"Butter, olive oil, and heavy cream, are not harmful foods.  Quite the opposite.  Fat is the best thing for those who want to lose weight.  And there are no connections between a high fat intake and cardiovascular disease."

While this might make a lot of doctors snort while their obedient patients look confused, it must be clearly stated that this committee is absolutely correct in this bold assertion.  

As a result of this study, Sweden has become the first Western nation to adopt guidelines that support a high-fat, low-carb diet for its population.  Actually much of Sweden follows such a diet already, and only about 14% of its population can be classified as obese, while about 33% are obese in the U.S. 

Sugar (carbs) cause fat gain.  Fat does not cause fat gain!  Doctors and scientists familiar with the medical literature shows the steady rise in sugar and carbohydrates has fueled the steady rise in atherosclerosis, and this rise is the primary reason for the abnormalities in blood fats (cholesterol, lipids) that are known to feed the growth of obstructive coronary artery plaques over time.

It is also the high-carb, low-fat diet that continues to feed the epidemic of diabetes in the U.S.  Even though logic might indicate otherwise, high fat content in the diet has no relationship to weight gain, in most cases. 

Fats also make weight loss (or maintenance) easier.  Increased fat intake in the diet also naturally suppresses the pangs of hunger.  Carbs, on the other hand, fuel spikes in blood sugar.  These spikes then cause insulin surges, which keeps the eater hungry for even more carbs.  Carbs promote abnormal glucose metabolism with all its side effects while further stimulating hunger and chronic overeating. 

Conclusion: The scientific data supporting the benefits of a high-fat, low-carb diet are enormous, not minimal.  If your doctor does not know this, he/she should.  It's hidden in plain view.

 

 

Få fart på flödet

27 dec kl 07:05, 2013

Skrivet av sannaehdin under kategorin Nyheter | 0 Kommentarer | Permalink

Det är lätt att överäta o sitta stilla under julen, och dessa sätter fart på energin och flödet! 

För mig blev det tvärtom för jag åkte ut i vildmarken där jag är på pilgrimsresan o fick inte med mig tillräckligt med mat, o det var stängt mer än jag trodde… Men så ljuvligt en banan eller en burk bönor i tomatsås kan smaka när man inte ätit på ett slag! Samt att man inte behöver så mycket mat i vildmarken.

Vi tror att överflöd är det bästa men det är precis tvärtom. När vi har mindre blir glädjen desto större för det man har.

Julbord är inte min grej. Jag äter alltid för mycket när det är överflöd…  :)

Här är ett par bra råd för de som vill få fart på flödet efter julhelgen. Stressiga veckor i december o dagar innan julen plus mkt mat gör att det stagnerar. Det är att stretcha, ta D-vitamin, enzymer och stimulera kroppen (samt krympa magen) med nässelnäringspulver.

1. Stretcha och tänja kroppen ofta, helst flera gånger varje dag. Ju mer mjuk och rörlig du är i kroppen och lederna, desto yngre är du! Det beror på att den mekaniska töjningen vid stretchning aktiverar kroppens elektriska system, vilket är mycket vitaliserande. Smidigheten är nog viktigare än vikten, så hellre lite rundare och smidig än smal och stel. Samt om man gör min kattyoga, och stretchar nån minut fem till sex ggr per dag kan man stretcha sig smal!

2. D-vitamin  "Solens vitamin" - D-vitaminet är ett fettlösligt vitamin som reglerar en mängd funktioner i kroppen. Det är väsentligt för eergiproduktionen via sköldkörtelns funktion (produktion av tyroxin) – och brist ger lägre energinivå. Det är stärkande för lever och galla, för att få ett stabilt nervsystem och normala hjärtslag. Hela 60 procent av de som har typ 2 diabetes har D-vitaminbrist. Läs mer här.

3. Enzymer  Enzymerna är livets små energipaket, de underlättar och påskyndar alla kroppens processer. Det finns dels matsmältningsenzymer som hjälper till att finfördela maten till den ”biokemiska soppa” från vilken tarmen tar upp näring. Bukspottkörteln producerar viktiga enzymer, men vi får även hjälp av alla de enzymer som finns naturligt i råvarorna. Dessa är dock värmekänsliga och förstörs när maten upphettas eller processas.

Sedan finns det systemiska enxymer som påskyndar reaktioner o motverkar inflammation runt om i kroppen. Men om maten innehåller allt färre vitala enzymer, försämras både matsmältning och näringsupptag. 

Enzymproduktion minskar också efter 30 års ålder och därför kan det vara bra att komplettera med matsmältningsenzymer och äta en del okokt mat (råkost) vid varje måltid.  Enzymer har flera påvisade terapeutiska effekter: 

 • Bryter ner proteiner som virus och bakterier.
 • Minskar svullnad och inflammation.
 • Hjälper till att sänka kroppsvikten (fettnedbrytande enzymer).
 • Påskyndar läkningen av idrottsskador.

Jag rekommenderar Cellenzym och Enzymmeja från Holistic. Ta gärna dubbel dos i två veckor för att få större effekt.

4. Nässelnäring:  Nässla tillhör de mest näringsrika växter som finns. Nässla innehåller mycket mineraler, vitaminer, antioxidanter, flavonoider, klorofyll, essentiella aminosyror, proteiner, serotonin, acetylkolin etc. Nässla är särskilt rik på järn och klorofyll, vilket gör den till ett utmärkt medel för att stimulera blodbildning. Den är basisk och hjälper kroppen vid överskott på syra. Nässla har i alla tider använts som ett universal­medel eftersom den är så näringsrik. Den används även som nässelvatten för gödning av växter.  

Jag rekommenderar en blandning av  risprotein med nässelpulver som man kan ta en skopa av i ett glas vatten istället för en måltid för att krympa magsäcken om den töjts ut under julhelgen… Oavsett mår vi bra av att inta mindre mat o näring med jämna mellanrum, det har t ex 5:2-metoden visat med all tydlighet. Vill du ha det ännu mer potentiellt kan du även lägga till Chlorellapulver. 

Du kan köpa produkterna i välsorterade hälsokoster eller hälsoterapeuter, men köper du på Sannashopen stöder du min verksamhet så jag kan fortsätta informera om vägar till god hälsa!

Sedan är ju raska promenader utomhus i naturen toppenbra – men det är ju samma året om. Ha en god fortsättning!