Hur får man ett förhållande att fungera?
30 september kl. 01:47

Min helg va helt underbar,  en stor bidragande faktor till detta är att mitt förhållande i helgen har varit så fint. Jag har njutit av varenda sekund och önskat tyst för mig själv att jag alltid vill ha det så här. Jag är så rädd att allt det underbara en dag ska spricka.....varför vet jag inte. Jag vet inte vad jag är rädd för, kanske är det vardagen?

Frågan är om inte vardagen är den största boven i förhållande, den som får underbara, eldiga förhållande att spricka. Men alla har en vardag, men man behöver faktiskt inte ha en tråkig vardag.   Vad är då vad är det som är viktigast för att inte få en tråkig vardag? Vad är det som gör att förhållande tar slut när man egentligen älskar varandra? 

Man bråkar om pengar,  man respekterar inte varandra, man tar varandra för givna, förhållandet är platoniskt, förhållandet går på rutin, man har inte roligt tillsammans, man litar inte på varandra och sist men inte minst man kommunicerar inte.  Om man då vet om alla de sakerna borde det absolut inte vara svårt att få ett förhållande att funka.

En ganska viktigt fråga är då, vad är viktigast av allt detta?  Går det att ta ut något som är viktigast? Jag skulle nog välja ” Ha roligt”. Varför? Jo för att det täcker så otroligt mycket.  Visst ett förhållande kanske inte fungerar om man inte har samma syn på ekonomi men det ska inte vara en huvudanledning till att ett förhållande tar slut om man älskar varandra. Tiiltro? Så länge den ena partnern inte har gjort något för att bryta ett förtroende ska detta inte vara ett problem. Även om man kan ha dåliga erfaranheter från sitt förflutna är detta något som man kan jobba på.

 

Men har man roligt, då gör man saker ihop, man skrattar ihop. Man kommunicerar och man kanske gör roliga små överrakskningar för sin älskling. Behöver inte vara stora överraskningar . Kan vara en fin lapp, en lagad favorit överraskningsmiddag, en liten blomma en hyrd film som man vet det andra velat se, en massage, fina underkläder, ett bokat bord, en bio, en ja bara en liten överraskning som kan göra så otroligt mycket. Uttrycka känslor är också en sak som kan hamna under denna kategorin. Sen är det inget som behöver hända varje dag men det är till för att bryta en rutin.

Är summan av det hela då att bryta rutiner då och då? Nja det är inte hela sanningen. Det som skiljer ett plantoniskt förhållande från ett icke platoniskt förhållande är faktiskt sex. ( smart va? ) Men så enkelt är det,  Förutom att man trivs att umgås med den du älskar är det trots allt den en åtråvärd blick man vill ha, man vill känna kyssar , smekningar, man vill känna hur sin partner vill ha en på samma sätt som man vill ha sin partner.

Så nu när jag har skrivit denna fina text som är svaret på mina frågor så har jag ju inget att vara rädd för. Eller har jag fel?Postat i: Känslor  Permalink   Kommentarer [2]  
 
Trackback URL: http://blogg.passagen.se/snuppa/entry/hur_f%C3%A5r_man_ett_f%C3%B6rh%C3%A5llande
Kommentarer:

Insikt är en bra början på allt. Det svåra uppstår när vi ska använda oss av det i praktiken.
Men inget är egentligen mer skrämmande än rädslan i sig själv.
Kram

Skrivet av Jag vill sjunga dig milda sånger den 03 oktober, 2009 kl. 20:02 #

Ja det är så lätt att veta hur man ska göra, men det är inte så lätt att handla efter det. Men det är det som är utmaningen.
Kram

Skrivet av SANDRA den 05 oktober, 2009 kl. 11:37 #

Skriv en kommentar:

Namn:
E-post:
URL:

Din kommentar:

HTML Syntax: INTE tillåten