~~~~ Om Viktor 5 år ~~~~ Autism och andra påstått obotliga tillstånd är behandlingsbara om vi ser helheten. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Om livet och hälsa, om motgång, framsteg och glädje. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kontakt: urkraftmw@live.se

« juni 2009 »
tiontofr
2
3
4
5
6
7
8
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
     
       
Idag

Sidvisningar idag: 28


RSS
Sommar sommar sommar :D Återhämtning, leva och leka :D
22 juni kl. 21:25

Märker att det blivit glest emellan tillverkningenstillfällena av nya inlägg...

Till stor del beror det på att Viktors makalösa omställning håller i sig, vilket har lett till att jag har börjat leva och tar igen socialt umgänge. Vilar gör jag nog mest mentalt i glädjen, för åtaganden och saker att göra ligger fortfarande på högar. Kontakten mellan mor och son (och son med alla i vår närhet) är ju bara helt toppen, har inte bättre ord att beskriva med just nu... trött trött.

Mamma urkraft har dessutom varit på ett fantastiskt Mindfulness Retreat i Norrtelje, i härlig lantmiljö, med tystnad, meditation, healing, regression, djupavslappning och andlig kontakt på hög nivå. Kontakten med mig själv, och uppvaknandet i och med det, var nog det häftigaste. Ska fortsätta den stigen och se var den leder... Resten behåller jag för mig själv, om inte någon är genuint och uppriktigt intresserad av att veta mer.

Sommaren 2009 består för mig av mental vila från en del åtaganden såväl som av försök att hinna ikapp på andra områden. Protokoll och behandlingar ligger vilande och mognar i sinnet, under tiden som vi fortsätter med den tydligt helande dieten och smyger in på mer kolhydrat/stärkelsefri kost.

Dock har jag ett par utkast liggande... dem ska jag väl försöka att färdigställa mellan liv och åtaganden.

 

Härlig sommar, god hälsa, kärlek och andlig närvaro önskar jag er alla!

Närkontakt med naturen... På rast emellan stunderna av aktiv meditation.

 Postat i:  6 Utveckling  |  Permalink  |  Kommentarer [6]  
 
Om syrgasbehandling (HBOT) i Aftonbladet idag
10 juni kl. 21:10

Aftonbladet:

Syre lindrade autismen

Mamman: Vi ser framsteg hela tiden

Viktor Öhman, 8, kan både läsa, skriva och leka med andra barn.

Enorma framsteg för någon som är född med autism.

– Tack vare HBOT-behandling är Viktor närvarande på ett helt annat sätt, säger hans mamma Inger Öhman.

Läs hela artikeln här.

Följ familjens strävan, efter bot mot sonens autism, i två bloggar om den biomedicinska behandlingsvärlden. En om HBOT/syrgasbehandling under tryck och i den andra om specialkosten som läker.

 

BAN!

Behandla Autism Nu! arbetar för att biomedicinsk behandling (där HBOT ingår) av autism ska bli tillgängligt i Sverige. Förbundet, där Viktors mamma Inger Öhman är aktiv, drivs av föräldrar till barn som har en diagnos inom autismspektrumet.

 

 Postat i:  3 Syrgasbehandling i tryckkammare (HBOT - Hyperbaric oxygen therapy) |  Permalink  |  Kommentarer [2]  
 
Ägg"mjölk"/"grädde" - recept som räddar dagen, eller livet på diet!
10 juni kl. 15:33

Min kära mor, tillika LCHF:are, snubblade nyligen över ett recept (på Kolhydrater i Fokus, toppensida för tips och information i ämnet , LCHF med mera), ett recept vi bara inte förstår varför vi inte hittat tidigare och hur vi kunnat leva utan.

Som rubriken avslöjar så kommer det, åtminstone i vår diet (så länge ingen överkänslighet för ägg visar sig), att förgylla kosten ordentligt. Det funkar lika väl i GF/CF/SF-diet, som för SCD, stenålderkost och LCHF med mera.

Äggmjölken går att variera i oändlighet!

Än så länge har vi provat att dricka den rakt av som mjölk, smakade helt ok - mot min förväntning, jag har använt den i kaffet och det funkade precis lika bra för det ändamålet(mycket bättre än andra mjölkalternativ, där Rapsyn fungerat bäst hittills, men äggmjölken/grädden är så mycket nyttigare). Sen gjorde vi en kaffedrink (med pulverkaffe, ekologisk lönnsirap och ekologiskt vanlijpulver), superyammi!

Kör smoothies i alla former, frukt, bär, kakao osv. Söta med till exempel banan eller ananas (Stevia är ju också super men personligen har jag lite svårt för smaken som i min mun påminner om "light-smaken" av kemiska sötningsmedel).

Jag har inte testat det än (väntar på stora äggleveransen ; mamma och K beställer från supergoda, enorma och matiga, ekologiska ägg från "Hemägg" med fri hemkörning) men andra har och använt äggmjölken (grädden?) till att göra hemgjord glass! Ska fungera utmärkt i glassmaskin.

Hm vad mer... Mamsen gjorde pannkakor på receptet (med Jyttemjöl, men utan rismjölken, vilket ledde till att de höll ihop bättre i kallt format). Tips för goda pannkakor är att stänka i lite ekologiskt vaniljpulver. Får se om det går att utveckla än mer för eventuell övergång till stenålderskost, med nötmjöl eller husk möjligen??

 

Saxat och redigerat, från "Kolhydrater i Fokus":

Ingredienser:

2 ägg

25-50 gram ekologiskt kokosfett (inte det hårda silverpaketet från affären, "Biofood" har en prisvärd variant) eller smör om man äter och föredrar det

2-3 dl kokande vatten

Tips på smaksättning:
Kakao
Kanel
Vanilj
Kardemumma
Saffran
Mynta
Citronmeliss
Grädde
Kaffe
Bär

Gör så här

1) Koka upp vatten.

2) Häll äggen, fettet och smaksättning i en lämplig mixskål

3) Häll på kokande vatten samtidigt som du vispar eller mixar i några sekunder.

Kan det bli enklare?

Kan användas både kall och varm.

För att värma äggmjölken igen så värm den långsamt på spisen medan du vispar med handvisp eller gaffel.

(Likaså kan det vara bra att skaka eller vispa om äggmjölken när den stått ett tag, i kylen t ex, innan man ska dricka den. Eftersom fettet i äggmjölken "separerar" sig medan den står oanvänd men när man skakat/vispat om i den blir den fin igen. )

 

Mormor urkrafts tillägg: Jag testade med kokosfett (höftade till ca 2 matskedar eller mer), 1 ägg och 4 dl vatten. Det här receptet blir som grädde, mitt blev som mjölk.

Tänkte om du ville testa Skaldemans fakirdiet ett tag, då får du inte använda grädde (eller mjölk).

Du kan också ta bara ett ägg och en äggula. Testa allt möjligt! Du behöver inte smälta fettet före. Använder du kokosfett med smak blir det också gott.

Trodde inte att det skulle kunna bli så bra. Kan också användas som "snabbmat", proteiner och fett finns så det räcker en bra bit på vägen. - Här instämmer mamma urkraft som ofta slarvar med det egna ätandet och ibland snabbt behöver slänga ihop bränsle till kropp och hjärna. Mättande och nyttigt, med lite grönt till så känns det även som en ett riktigt fräscht mellanmål, frukost eller snabblunch.

 

 

Mer om äggmjölken/grädden hittar ni här, här, här och här.

 

Heja alla uppfinningsrika och kreativa eldsjälar och tack för internet!!

 

 Postat i:  2 Diet och tillskott |  Permalink  |  Kommentarer [0]  
 
Frånvaro pga ihållande lyckorus - Dieten helar och botar!
9 juni kl. 21:22

Egentligen handlar bloggen främst om Viktor men nu kommer lite om mamma urkraft! 

Jag tänker inte outa mitt privatliv för mycket på internet men nu vill jag dela med mig av hur bra allting går och att grunden till den stora lyckan, att det känns som livet kommit tillbaka till en väldigt stressad mamma som aldrig vilar, är att Viktors totalvändning till samspel, följsamhet och ett strålande fantastiskt humör, till en enorm utveckling i kommunikation med mera, den håller i sig!!

Det känns som han nu i enorm hastighet tar igen allt! Men hans bedårande personlighet kvarstår och fulländas.

Jag som inbiten skeptiker, dock med med stor tro och öppenhet, med önskan om tydliga bevis, är numera i princip helt övertygad om kostens roll i Viktors tillfrisknande!

Egentligen är det en annan sak i mitt i liv som en tid krävt mycket uppmärksamhet och engagemang, med kulmen på torsdag, därför hade jag ändå tänkt låta bloggen vila, och även vila med all information efter mötet med DAN/BAN-läkaren.

Men istället har jag har fastnat i den pirrande känslan av att kanske våga börja leva igen, jag har börjat "flippa ur", tar upp socialt umgänge och andra intressen som legat i ide i flera år... Jag minns vagt och avlägset att jag för cirka 4 veckor sedan var redo att gräva ner mig totalt, med fantasier om att ta till medicinering (av mig själv).

Livet börjar kännas ljust och nästan lättsamt.

GF/SF/SF-dieten blev en vana på under två månader med, jag saknar knappt det vi uteslutit och övergång till stenålderkost känns mycket mer lockande än problemfylld. Min kropp mår märkbart bättre, småätandet och de för stora svällande kolhydratmåltiderna är ett minne blott. Jag känner efter mer och är mer omtänksam mot min kropp, matar inte längre den nedtyngda själen med ångestdämpande munsbitar. Jag har tappat några kilon och är välmående på flera plan, det mesta går bra nu och det som går emot det upprör men tar inte över.

Hoppas jag kan peppa några andra som kämpar eller är frustrerade och osäkra. Framgången och välmåendet jag självt fått uppleva, och fortfarande känner ruset av, har i alla fall stärkt mig i min övertygelse och ger mig kraft att fortsätta på samma väg.

 

 

 

Klicka gärna på den här länken för att få andlig inspiration och en liten ögonöppnare inför de små underverken och vackra fenomen som vi på vår stressiga resa mot prestationsinriktade mål, går förbi och tar för givet. En enkel och gullig text från ett kedjemail faktiskt värt att vidarebefordra för ovanlighetens skull.  Ha ett öppet sinne och stirra dig inte blind på ordet "gud", vad det än må ha för innebörd för just dig.

 

 Postat i:  6 Utveckling  |  Permalink  |  Kommentarer [0]  
 
Vattenrenare - filterkanna för dricksvatten + filter till duschen - inhandlat och testat
1 juni kl. 23:47

När jag skulle köpa vattenrenare blev det inte lika mycket undersökande arbete som med luftrenarna. Jag visste ungefär vad jag skulle ha och valde en återförsäljare som har tilltalande produkter/utbud och som känns trovärdiga. De hade dessutom en kanna med med ett mer avancerat filtreringssystem (4-stegs) för en inte direkt nämnvärd summa. Jag fick också ett väldigt bra bemötande och dito information, när jag ringde deras kundkontakt för frågor.

För mig blev det företaget Clearly of Sweden som jag beställde mina produkter av, därav- och för att jag känner mig nöjd som kund, så blir det dem jag flaggar för här (även om det säkerligen finns andra bra företag och produkter) .

Innan jag beskriver vilka produkter jag valde så vill jag bara uttrycka min tanke, "Vatten smakar ju inget så hur kan det då smaka godare?". Jo det smakar verkligen godare men det kanske är för att det faktiskt bara smakar vatten och inte en massa kemikalier och annat skit, enkelt sagt. Läbbigheter som inte kan filtreras hos reningsverken eller som tillsätts just för att rena vattnet.

Jag tycker att vattnet liksom rinner ned i strupen, mycket lenare och lättare, och hur det smakar bättre, det måste ni nog uppleva själva. Jag är inte en som dricker mycket vätska överhuvudtaget, jag måste verkligen planera in det beteendet. Tidigare har jag tyckt att vatten är lite "raspigt" i halsen och har inte gillat att dricka mycket i taget, n är det skillnad. Viktor verkar också gilla det bättre och dricker mer till maten, till och med ur glas istället för "sportflaska".

Så, varför ska man rena sitt vatten?

"Självklart måste vi på samma sätt som vi väljer vår mat med omsorg välja kvalitén på vårt dricksvatten. Vi vet att mat, frukt och grönsaker som innehåller olika bekämpningsmedel och osunda ingredienser påverkar vår hälsa.

I varje glas vatten du tappar upp kan det döljas sig orenheter, som inte kan ses med blotta ögat. Kranvattnet kan innehålla rester av antibiotika, morfin och östrogen. Genom att ta del av den information och kunskap som finns om vårt kranvatten upptäcker Du att kranvatten innehåller olika mängd av t.ex. bekämpningsmedel, kemikalier, läkemedelsrester och många andra föroreningar som innebär hälsorisker.

Det är lika viktigt att veta vad Ditt kranvatten innehåller som den mat Du äter. Vi konsumerar i volym mer vatten än den totala mängd mat vi äter. Din kropp består av 70 % vatten. Kroppens vattenbestånd byts ut ungefär varannan vecka. Föroreningar som finns i kranvatten påverkar Din hälsa negativt.

Genom att använda Clearly´s många effektiva filtreringslösningar och att dricka filtrerat rent vatten undviker Du många skadliga föroreningar. Det innebär att det är möjligt att förnya hela 70 procent av kroppen två gånger i månaden med filtrerat rent vatten." 

Goda Skäl till filtrering av Ditt kranvatten med Clearly vattenfilter

 1. Reducerar snabbt och effektivt många olika kemikalier som t.ex. klor, bekämpningsmedel, arsenik, kvicksilver, bensen, tungmetaller såsom, bly, koppar, järn, aluminium, samt andra föroreningar, rester av läkemedel, sediment och avlagringar samt gör vattnet klarare och mjukare. Filtrering tar även bort dålig smak och lukt.
 2. Ger ett renare, godare och hälsosammare kranvatten.
 3. Din mat, kaffe, te och andra drycker smakar mycket bättre.
 4. Naturligtvis fungerar Clearly vattenfilter lika bra i alla europeiska länder
 5. Filtrerat vatten är ett miljövänligt alternativ som är mer än 100 gånger billigare än att köpa vatten på flaska. Bra Miljöval
 6. Duscha och bada alltid i ett rent, filtrerat vatten innan Du använder hudvårdsprodukter för att få mjukaste och smidigaste hud. Bada och duscha alltid Ditt barn i ett rent filtrerat vatten, eftersom småbarn har extra känslig hud.
 7. Du slipper bära hem och returnera tunga, dyra vattenflaskor. Du och Miljön gör en mycket bättre affär
 8. Skölj frukt och grönsaker och laga mat med filtrerat rent vatten för att reducera föroreningar och undvika hälsorisker och dessutom få en godare måltid (kokning av vatten tar inte bort föroreningar)
 9. Clearly erbjuder filtreringssystem och lösningar som ger ett renare, godare och hälsosammare vatten och passar utmärkt att användas i bostad och hushåll, husvagn och båt, fritidshus och sommarhus. Dessutom perfekt till personal och kunder inom alla olika företag och verksamhetsområden
 10. Utmärkt för hundar och katter som kan vara mycket känsliga för t.ex. klor
 11. Blommor och växter växer och trivs mycket bättre i ett rent vatten

Mer information, hittar ni här.

Produkterna jag själv valt:

Clearly Filtreringskanna Ultimate 2,5L Klar 4-stegs KDF filtreringssystem
"Marknadens mest avancerade, effektiva och ekonomiska filtreringskanna för hemmet och på jobbet."

Genom att t.ex. alltid ha en Clearly Filtreringskanna tillgänglig under hela dagen blir du påmind hur viktigt det är att dricka vatten samt dessutom hur mycket vatten du har druckit under dagen.

Filtreringskapacitet: 7000 liter eller 6 - 12 månader.

Mer än 100 gånger billigare än att köpa dyra vattenflaskor!

Filtrera Ditt vatten och Du slipper köpa, bära hem och returnera dyra, tunga och skrymmande vattenflaskor!"

Ju mer jag läste och funderade desto svårare blev det att avstå ett filter till duschen, vilket jag till slut bestämde mig för att köpa. Det är inga dyra produkter men det blir ju väldigt många tusenlappar åt olika håll om man ska leva som jag/vi försöker göra, så jag lägger inte pengar på att ha rening till varje vattenkran. När vi badar fyller jag helt enkelt på med duschmunstycket. Kanske vågar jag även köpa nya akvariefiskar nu!   

Clearly 2-stegs Duschfilter
"Clearly Duschfilter skyddar och vårdar Dig och Din Familj vid varje dusch! Undvik att inandas klor varje gång du tar en dusch eller ett bad. Klor irriterar ögon, näsa, hals, hud och lungor och torkar ut hår och hårbotten och försämrar immunförsvaret.

Undvik att inandas klorgas eller andra giftiga och farliga kemikalier

Ofiltrerat dusch- och badvatten ger dubbel exponering av klor, dels genom inandning av ångan, samt genom absorbering av huden. Klor förvandlas till ånga i en varm dusch eller ett varmt bad. Ångan inandas i lungorna och överförs i blodet. Undersökningar har visat en ökad klor koncentration i lungor efter10 minuters dusch eller bad. Du inandas klor varje gång du tar en dusch eller ett bad. Varmt vatten under en dusch eller ett bad orsakar att huden reagerar som en svamp, vilket innebär att under tio minuters duschning eller bad absorberas mer klor än du får i dig genom att dricka 8 glas av samma kranvatten.

Du andas in klorgas varje gång du duschar!

Exponering för vattenburna kemikalier är upp till 100 gånger starkare i en varm dusch än från ett glas vatten. Eftersom kranvatten oftast innehåller klor andas du in klorgas varje gång du duschar. Om du duschar tio minuter varje dag under ett år är det jämförbart med att andas in varm klorgas i hela två och en halv dagar, en mycket god anledning till att införskaffa ett duschfilter. Detta klor irriterar ögon, näsa, hals, hud och lungor, torkar ut hår och hårbotten samt försämrar vårt immunförsvar. Studier har också visat att klor kan bilda skadliga biprodukter som kan ge allvarliga skador och sjukdomar så som cancer i urinblåsa, lever, mage och i grovtarm, samt ge hjärtsjukdomar, högt blodtryck och allergier

Du får hälsosammare hud och hår

Clearly 2- Stegs Duschfilter är marknadens starkaste utbytbara filter

Resultatet blir en mycket hälsosammare och mer uppfriskande duschupplevelse.

Duscha och bada alltid i ett filtrerat rent vatten innan Du använder hudvårdsprodukter för att få mjukaste och smidigaste hud.

”Bada och duscha alltid Ditt barn i ett filtrerat rent vatten, eftersom småbarn har extra känslig hud.”

Jag tillägger själv att medvetenhet utvecklas i en expanderande process. Det kan bli så att informationsflödet känns överväldigande stundtals, men det stående tipset är att ta en sak i taget. Jag har blivit helt bekväm och van med att tänka ekologiskt vad gäller mat och hygienartiklar, och nu vidgades mitt kunskapsfält ytterligare. Jag har insett att om jag dricker och tvättar mig och mitt barn i renat vatten, så kan jag ytterligare reducera giftpåverkan, och kan numera inte avstå att göra så, nu när jag innehar kunskapen.Postat i:  7 Hälsa - Miljö - Livsåskådning |  Permalink  |  Kommentarer [6]  
 
Luftrenare med jonisator - inköpta och testade!
1 juni kl. 16:44

Inlägget försenades en aning, dåligt med elektricitet i Stockholms norra förorter igår kväll.

Efter tips i bloggen, om att införskaffa en jonisator för att rena luften effektivt, så började sökandet... de fantastiska maskinerna har till min stora förvåning inte en särskilt stor marknad, trots att det finns ett stort underlag och studier om den smarta tekniken. Därför vill jag nu blogga om den för att lyfta fram denna användarvänliga och prisvärda sätt att skapa ren inomhusluft.

Information om jonisering:

"Jonisator, jongenerator är ionizer är tre olika ord för samma sak. Det finns många internetsidor med information om hur de fungerar och det finns olika bud om vad de egentligen gör. Här har vi sammanställt lite information på svenska om både för- och nackdelar med dessa maskiner.

• I luften far det ständigt runt partiklar. Mindre än 10% av partiklarna är makropartiklar, som är möjliga att se med ögat. Resten, alltså 90% kallas mikropartiklar och är så små att man eventuellt förnimmer dem som dimma eller rök.
Den mänskliga kroppen är fantastisk på att filtrera saker men den är känslig för höga koncentrationer av mikropartiklar.

• En jonisator tillför inomhusluften negativa joner. De negativa jonerna drar sig till positivt laddade partiklar i luften och gör att partiklarna binder sig vid närliggande objekt.
Rent praktiskt fungerar det så att när en partikel ändrar laddning så fastnar den i nästa partikel o.s.v. När tyngden för en hopflätad makropartikel blir tillräckligt hög så faller den till marken. Om partikeln är nära en vägg så fastnar den där istället. 

• Luft som finns i stadsmiljö, i bilar, vid datormonitorer och i våra hem har ett överskott på positiva joner. Det bildas mycket positiva joner i vår närmiljö vid uppvärmning eller nedkylning av luft med AC (air condition) och vid dataskärmar och andra monitorer. Syntetiska material i gardiner, kläder och dylikt drar också till sig negativa joner och lämnar kvar en luft som är mindre lämplig att befinna sig i.

• Luft som vi mår bra av innehåller negativa joner. Denna luft finns bl.a. på landet, vid havet, vid regnväder och i duschen. De negativa jonerna verkar ge oss ett allmänt välbefinnande, de har även en gynnsam effekt på serotoninhalten i vår kropp.

Fysikern Bricard (se nedan) har bekräftat en fysisk lag: Där det finns tillräckligt med negativa joner finns lite eller inga mikroskopiska partiklar. Där det är brist på negativa joner finns ett överflöd av mikroskopiska partiklar (damm, kvalster, aska och andra föroreningar).

• Försöksdjur som utsätts för en miljö utan negativa joner dör, och människor som hamnar i en miljö där det föreligger en obalans i jonfördelningen blir enligt vissa källor sjuka inom loppet av minuter.

• En dansk forskare har beskrivit att risken för astma ökar om man utsätts för dammkvalster. Även husdjur kan ge upphov till astmasymptom. Risken att utveckla allergi pga dammkvalster, kan minskas med en jonisator eftersom dammet binds till väggar, etc."

Information lånad från Splitbrain Productions, läs vidare här för fler för- och även nackdelar, samt vetenskapligt underlag.

"Tre viktiga ingredienser för en hälsosam kropp:

 • Bra mat
 • Rent och levande vatten
 • Hälsosam luft

Var dag konsumerar vi 1 kg mat, 2 liter vätska, och ungefär
13 kg luft. Vi andas ungefär 20.000 gånger och förbrukar
ca 10.000 liter luft. 50 procent av vår energi kommer från
luften vi andas. Visst är det tankeväckande?"

Ännu mer fakta här, från Sprouting Health.

Or-ion är helt ljudlös och avger inget ozon men jag rekommenderar ändå att ta kontakt med Anders på Sprouting health, han innehar intressanta vinklar angående forskning kring ozonets verkan. Vårat samtal landade på en 50 minuter, så går det när man börjar prata med likasinnade, och vad intressant det är att utvecklas genom interaktion med andra människor. Vi behöver verkligen varandra för att komma någonstans i samhället, och då tänker jag på hur vi ska kunna minska på inställningen att "man måste prestera och producera" framför fritid, rekreation och socialt utbyte.

Jag vill poängtera att det ren smaksak, vilken renare man nu väljer, om man vill ha en helt ljudlös så väljer man kanske en maskin med enbart jonisator etc. det får man forska i på egen hand.

Jag pratade i alla fall först med killen som säljer Or-ion (Splitbrain Productions), mycket trevlig och kunnig, han brann verkligen för sin produkt som passade perfekt för deras verksamhet. Men jag bestämde mig till slut för en med fler funktioner och ringde till Sprouting Health efter mycket sökande och läsning på nätet. Det som tilltalade mig var inte bara att alla olika funktioner gör att luften renas än mer effektivt än med enbart jonisator, utan jag vill ha maximal uppsamling av partiklarna som annars dimper ned på plats eller dras till textilier. Ni som följer bloggen vet ju att det inte finns så mycket tid till städning, som en perfektionist skulle önska.

Jag valde på rekommendation tillsammans med säljarens gedigna kunskap, luftrenaren XJ-3000C med HEPA-filter, kolfilter, UV-ljus, jonisator, och separat funktion mot lukter, för att flytta runt i lägenheten. Maskinen låter relativt mycket men jag ville verkligen ha alla dess funktioner med filtrering och uppsamling speciellt (utöver joniseringen) och jag behöver ju inte ha den i sovrummet på natten. Kan dock tänka mig att ljudet är härligt sövande för många.  

Jag har bara hunnit använda mina nya produkter i ett par dagar och är en sådan person som har svårt att känna efter, men jag får känslan av friskare luft. Det finns också ordentligt med dokumentation på detta och jag känner mig övertygad om god effekt efter allt jag läst och hört.

Jag beställde även den lilla XJ800 - Jonisatorn för bättre luft och mot dålig lukt i bil, garderob och små rum. Jag har hittills bara provat den på lilla "kattoan", där nakenkatten Edgar med den extremt risiga magen, gör sina stinkande behov. Jag kan säga att den lilla joniseringsmanicken gör underverk därinne! Man får även med doftkulor om det tilltalar en, jag ville dock prova utan till en början och de väldoftande påsarna jobbar i mina 50-talsluktande garderober så länge.

Sen, utöver att jag redan hade fått en superbra kontakt och en bra bild av människan, Anders, så fick jag mig en välkommen överraskning. Jag undrade först om det kunde ha blivit ett misstag då postförskottsavin gav mig ett mycket lägre inbetalningsbelopp än väntat, det skulle ha legat på några hundralappar till.

När jag öppnar förpackningarna så finner jag en faktura, i vilken Anders lämnat ett väldigt fint och rörande meddelande. Han hade läst hela min blogg och gav mig rabatt som bidrag för kämpandet med min egen son och för engagemanget att sprida budskapet om det vi gör, för att andra också ska hitta information och få möjligheten att behandla sina barn (eller sig själva!).

Tack så hemskt mycket Anders, både ord, omtanke, uppmuntran och bidrag värmer väldigt mycket! 

det blir nog fler beställningar via min, både jag själv som vill ha någon till i gamla skåp, och vänner jag informerar om förträffligheten.

 

Information om vattenrenare, för dusch- och dricksvatten, kommer i nästa inlägg!Postat i:  7 Hälsa - Miljö - Livsåskådning |  Permalink  |  Kommentarer [2]